Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter skolemassakre:

Florida-politikere stemte nei til våpenskjerping: - De lar det fortsette

I dag skal president Trump møte elever og lærere.

DEMO STRERTE: Skoleelever fra flere steder i Florida demonstrerte tirsdag overforpolitikerne i delstatshovedstaden Tallahassee. Her Tyra Hemans (19) fra Marjory Stoneman Douglas High School. Foto: Joe Skipper, Reuters/NTB Scanpix.
DEMO STRERTE: Skoleelever fra flere steder i Florida demonstrerte tirsdag overforpolitikerne i delstatshovedstaden Tallahassee. Her Tyra Hemans (19) fra Marjory Stoneman Douglas High School. Foto: Joe Skipper, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delstatspolitikerne i Florida stemte tirsdag imot et forslag som kunne ledet til forbud mot salg og besittelse av visse typer våpen

Det skjedde samme dag som president Donald Trump skrev under på en ordre om at justisdepartementet må foreslå reguleringer om å forby alle innretninger som kan omgjøre lovlige våpen til maskinvåpen.

Reguleringene skal ferdigstilles i løpet av de kommende dagene, opplyste Det hvite hus' talskvinne Sarah Sanders tirsdag ettermiddag.

Skal møte ungdommene

Presidenten skal onsdag ha en høring om skolesikkerhet hvor både foreldre, elever og lærere berørt av skolemassakrene i Florida, Colorado og Connecticut vil delta.

- Presidenten mener alle amerikanske barn har rett til å vokse opp i et trygt samfunn, sa Det hvite hus' talskvinne Sarah Sanders under en pressebrifing tirsdag.

Demokraten Kionne McGhee la tirsdag fram et forslag i Representantenes hus i Florida om å åpne for diskusjon om et mulig forbud mot automatgevær og visse typer ammunisjon. Forslaget ble stemt ned med 71 mot 36 stemmer.

Det skjer mindre enn én uke etter at 17 personer ble skutt og drept med et halvautomatisk gevær under en skolemassakre på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida.

Ungdommene lar seg ikke stoppe

Hundretalls ungdommer fra skolen i Parkland tok tirsdag bussen sju timer til Floridas hovedstad Tallahassee for å kreve tiltak for å forhindre nye skolemassakrer.

En av dem var 16 år gamle Lizzie Eaton, som forteller at hun er skuffet over avstemmingen.

- Det er skuffende etter at elever har brukt dagen på å prøve å nå ut til demokratene og republikanerne, sier hun.

- Men vi lar oss ikke stoppe. Vi skal fortsette å kjempe for det vi tror på.

- Lar det fortsette

En annen elev, 16 år gamle Noah Kaufman, mener at politikerne ikke klarer å sette seg inn i det de har opplevd.

- De stemmer for å la skytingen fortsette å skje. De som stemte nei til dette har ikke opplevd det vi har. Jeg vil gjerne si til dem «dette kan skje deg».

MØTER ELEVER OG LÆRERE ONSDAG: President Donald Trump under en medaljeseremoni i Det hjvit hus tirsdag. Foto: Rex/Shutterstock/NTB Scanpix.
MØTER ELEVER OG LÆRERE ONSDAG: President Donald Trump under en medaljeseremoni i Det hjvit hus tirsdag. Foto: Rex/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer

Elevene planlegger en større markering i Tallahassee onsdag for å legge press på delstatsmyndighetene for å vedta strengere våpenlover.(NTB - AFP - Ritzau).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!