Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Florida sier ja til ny våpenlov

Florida har stemt ja til strengere regler for salg av gevær og til å la noen lærere bære våpen på skolen i delstaten. Kun guvernørens underskrift gjenstår.

NY VÅPENLOV: Nylig fikk Floridas senatorer se bilder av alle som ble drept ved den siste skoleskytingen. Mandag stemte de over et lovforslag som skal hindre flere slike masseskytinger i fremtiden. Arkivfoto: Mark Wallheiser / AP / NTB scanpix
NY VÅPENLOV: Nylig fikk Floridas senatorer se bilder av alle som ble drept ved den siste skoleskytingen. Mandag stemte de over et lovforslag som skal hindre flere slike masseskytinger i fremtiden. Arkivfoto: Mark Wallheiser / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedtaket er et resultat av at 17 mennesker ble drept på en skole i delstaten forrige måned.

Senatet stemte ja til forslaget mandag, mens Representantens hus gjorde det samme onsdag.

De mest radikale delene av forslaget ble fjernet i løpet av en debatt i senatet lørdag. Dermed blir det ikke noe av demokratenes ønske om å forby store magasiner eller halvautomatiske våpen av militær art, på folkemunne omtalt som angrepsvåpen. Ett av de mest populære av disse er AR-15, som har blitt brukt ved en rekke skoleskytinger, inkludert den i forrige måned.

Til flere demokraters fortvilelse ble punktet om å la skolekretsene bevæpne lærere som har fått militær opplæring, stående.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!