NY VÅPENLOV: Nylig fikk Floridas senatorer se bilder av alle som ble drept ved den siste skoleskytingen. Mandag stemte de over et lovforslag som skal hindre flere slike masseskytinger i fremtiden. Arkivfoto: Mark Wallheiser / AP / NTB scanpix
NY VÅPENLOV: Nylig fikk Floridas senatorer se bilder av alle som ble drept ved den siste skoleskytingen. Mandag stemte de over et lovforslag som skal hindre flere slike masseskytinger i fremtiden. Arkivfoto: Mark Wallheiser / AP / NTB scanpixVis mer

Florida sier ja til ny våpenlov

Florida har stemt ja til strengere regler for salg av gevær og til å la noen lærere bære våpen på skolen i delstaten. Kun guvernørens underskrift gjenstår.

Vedtaket er et resultat av at 17 mennesker ble drept på en skole i delstaten forrige måned.

Senatet stemte ja til forslaget mandag, mens Representantens hus gjorde det samme onsdag.

De mest radikale delene av forslaget ble fjernet i løpet av en debatt i senatet lørdag. Dermed blir det ikke noe av demokratenes ønske om å forby store magasiner eller halvautomatiske våpen av militær art, på folkemunne omtalt som angrepsvåpen. Ett av de mest populære av disse er AR-15, som har blitt brukt ved en rekke skoleskytinger, inkludert den i forrige måned.

Til flere demokraters fortvilelse ble punktet om å la skolekretsene bevæpne lærere som har fått militær opplæring, stående.