Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Florida stanser planlagt henrettelse

Myndighetene i Florida har utsatt henrettelsen av en fange på ubestemt tid etter at USAs høyesterett har uttrykt bekymring over hvordan delstaten dømmer folk til døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carey Michael Lambrix skulle etter planen henrettes med giftsprøyte 11. februar, men nå har en domstol i Florida altså utsatt henrettelsen inntil videre. Det er første gang dette skjer etter at landets øverste domstol i januar kom fram til at Floridas dødsstraffregime er grunnlovsstridig.

Høyesterett kom fram til at systemet ikke sikrer en uavhengig behandling av hvorvidt dødsstraff skal idømmes. I motsetning til i andre stater, tillater loven i Florida at juryen kommer med en anbefaling for eller mot dødsstraff, men det er dommeren som har det siste ordet.

55 år gamle Lambrix er dømt for drap på en mann og en kvinne i 1984, men har hele tiden hevdet sin uskyld. Advokatenes søknad om å utsette henrettelsen kom etter at Lambrix har tilbrakt tre tiår i fengsel med dødsdommen hengende over seg. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram