Florida står i fare for å synke, men ekspertene nektes å snakke om «klimaendringer» og «global oppvarming»

Ifølge undersøkende rapport.

FLOM: Florida, også kalt solskinnsstaten, på USAs østkyst, er svært utsatt for klimaendringer og global oppvarming, spesielt for flom. Men ekspertene som jobber med problemstillingen i myndighetene får ikke si at det finnes klimaendringer og global oppvarming. Foto: AP Photo/Lynne Sladky) / TT / NTB Scanpix
FLOM: Florida, også kalt solskinnsstaten, på USAs østkyst, er svært utsatt for klimaendringer og global oppvarming, spesielt for flom. Men ekspertene som jobber med problemstillingen i myndighetene får ikke si at det finnes klimaendringer og global oppvarming. Foto: AP Photo/Lynne Sladky) / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske delstaten Florida er én av dem som ligger an til å bli hardest rammet av menneskeskapte klimaendringer i framtida, på grunn av geografien, og Floridas posisjon på USAs sørspiss.

Det ser det imidlertid ikke ut som myndighetene i delstaten ønsker å ta innover seg.

Nekter bruk Det er etaten Florida Department of Environmental Protection (DEP) som jobber med klimaendringer og global oppvarming i delstaten, og har en rolle for å forberede Florida på de kommende endringene.

Men det blir ikke lett for myndighetene. Ifølge avisa Miami Herald har nemlig  DEP nektet sine ansatte å bruke begrepene «global oppvarming» og «klimaendringer» i all offisiell kommunikasjon. Funnene kommer i en rapport fra Florida Center for Investigative Reporting (FCIR).

Etaten med rundt 3200 ansatte skal ifølge avisa ha fått ordren om å ikke bruke disse begrepene. Det kan umulig være lett å formidle hvilke enorme utfordringer solskinnsstaten og verden for øvrig står overfor.

Avisa har fått opplysningene bekreftet fra flere personer som jobber etaten. Lederne selv har benektet for at det finnes en slik uskreven regel for DEP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer