Floridas høyesterett: - Fortsett tellingen

Floridas høyesterett vedtok torsdag ettermiddag at Palm Beach County kan fortsette håndtellingen av stemmer i USAs presidentvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Floridas øverste valgansvarlige, Katherine Harris, sa sent onsdag kveld at det ikke var gitt gode nok grunner til at håndtellingen skulle fortsette, og at den heller ikke skulle tas med i det offisielle stemmetallet.

Harris' syn på saken fikk en smell torsdag ettermiddag da Floridas høyesterett ga Palm Beach lov til å fortsette den manuelle tellingen. Palm Beach skal telle over 430.000 stemmer, og startet med en gang torsdag kveld.

Det er flere rettsaker på gang og det gjenstår å se om Harris tvinges til å ta de 430.000 stemmene med i regnestykket, og at godkjenningen av valgresultatet dermed blir utsatt til tellingen er ferdig. Det kan ta flere dager.

Al Gore og hans jurister gikk nemlig torsdag til retten mot beslutningen om ikke å ta med håndtalte stemmer i det offisielle valgresultatet i Florida. Dommeren ville trolig ikke komme med noen kjennelse før fredag. Han vet at uansett hva han sier, vil kjennelsen bli anket.

(NTB)