Floridavalg i rute

Velgere i den amerikanske delstaten Florida stemte tirsdag ved mellomvalget til Kongressen, uten at det ble meldt om tekniske problemer. Presidentvalget for to år siden ble en skandale i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valglokalene i fylkene Miami-Dade og Broward, som hadde de største problemene i 2002, åpnet i tide, og det databaserte stemmeutstyret fungerte som det skulle. Andre fylker meldte også om en problemfri valgavvikling.

- Vi har hørt om noen få problemer og noen mindre tabber i løpet av morgenen, men ikke noe alvorlig. Enkelte valglokaler har hatt litt trøbbel, men slikt må man regne med, sa en talskvinne for delstatsregjeringen i Florida.

Blant de første som avga stemme, var guvernør Jeb Bush, bror av USAs president George W. Bush. Meningsmålinger før valget tydet på et svært jevnt oppgjør mellom republikaneren Bush og hans demokratiske utfordrer Bill McBride i guvernørvalget i Florida.

Amerikanske velgere skulle tirsdag velge guvernører i 36 av de 50 delstatene, mens 34 av de 100 plassene i Senatet og alle de 435 plassene i Representantenes hus også var på valg. Rundt 136 millioner amerikanere hadde stemmerett ved valget.

NTB