Flørter med Jan

Statsministerkandidat Kjell Magne Bondevik har så mange ulike beskjeder å gi til velgerne, sentrumspartiene og Høyre at han må ta begge munnvikene i bruk for å få ut sitt kompliserte budskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Magne Bondevik har bruk for sin erfaring fra alle sine 29 år i rikspolitikken for å forklare partiets valgkampstrategi.

  • KrF vil i regjering etter høstens valg.
  • KrF er lojal mot de andre sentrumspartiene, derfor står Bondevik foreløpig fast på at han vil i regjering med Odd Roger Enoksen (Sp) og Lars Sponheim (V).
  • KrF forbeholder seg retten til å samarbeide med Jan Petersen og Høyre etter valget.
  • KrF mener det bør være tre partier i en regjeringskoalisjon, men Bondevik nekter å svare på om KrF krever at Venstre må være med i en KrF/Høyre-koalisjon.

Vanskelig

- Jeg tror ikke folk har problemer med å skjønne dette, sa Kjell Magne Bondevik til Dagbladet etter partiets tradisjonelle sommerlunsj for norsk presse. Årets lunsj, som for øvrig ble holdt på den velrenommerte restauranten A Touch of France i Oslo, var å betrakte som partiets første store markering i årets valgkamp.

Ifølge Bondevik en valgkamp som mest av alt bygger på KrFs lojalitetsfølelse til Senterpartiet og Venstre. Sp og Venstre sørget i 1997 for å gjøre Kjell Magne Bondevik til landets statsminister, og nå vil ikke Bondevik svikte sine sentrumsvenner.

- Er det pliktfølelsen overfor Sp og Venstre som styrer KrFs valgstrategi?

- Nei, det er ikke plikt, men lojalitet som har ført til at sentrumsalternativet er vårt primære regjeringsalternativ, sier Bondevik til Dagbladet.

- Men lojaliteten strekker seg ikke lenger enn til valget?

- Vi må stå fritt til å velge etter valget. Senterpartiet sier de velger mellom sentrumsregjering eller opposisjon. Vi i KrF søker regjeringsmakt, sier Bondevik.

Sentrumspartiene skal gjennomføre minst to felles markeringer i valgkampen, kanskje flere, forteller sentrumspartienes statsministerkandidat.

<B>HUSKER LOJALITETEN:</B> - Sp og Venstre arbeidet lojalt med KrF i regjering, sier KrFs statministerkandidat Kjell Magne Bondevik.