Flørter med sjokkerende comeback

Vidar Kleppe er så fornøyd med målingene i Kristiansand at han tror tiden kan være moden for et comeback på Stortinget. Han advarer nå politikerne på Stortinget.

GODE MENINGSMÅLINGER: Vidar Kleppe og Demokratene kan se ut til å gjøre et svært godt valg i Kristiansand. I et intervju med Dagbladet forteller Kleppe at han nå ønsker seg tilbake til Stortinget. Video: Emilie Rydning. Reporter: Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Demokratene og Vidar Kleppe tredobler antall representanter i bystyret i Kristiansand, ifølge ferskeste måling fra Fædrelandsvennen.

Partiet på høyre fløy har i dag to representanter i bystyret, men er inne med seks på målingen. Han ligger nå an til å bli valgets store vinner i sør.

Oppturen gjør at en smørblid Kleppe forteller Dagbladet i Kristiansand at han vurderer comeback på Stortinget om to år. Det blir i så fall 20 år etter at Kleppe sist forlot Løvebakken. Han vil da bli Demokratenes første representant på Stortinget. Partiet ble stiftet i 2002.

- Jeg har aldri vært borte fra politikken i Kristiansand eller fra fylkespolitikken, men jeg har jo vært borte fra Stortinget lenge. Nå får vi se hvordan det går i valget i Kristiansand, og så får vi se om jeg satser på Stortinget om to år, sier Kleppe og justerer.

I brystlomma har han et lommetørkle i de norske farger. Rødt, hvitt og blått lyser opp den mørke dressen.

- Comeback er noe du vurderer?

- Ja, det gjør jeg absolutt. Jeg savner Stortinget, og den viktige talerstolen på der. Og når du ser andre, mindre partier, som Rødt og MDG, som har fått en gjennomslag - det er klart at de krydrer det politiske Norge, uansett hva man mener om politikken deres, sier Kleppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer