Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flott å bli 50

BERGEN (Dagbladet): - Det er fryktelig greit at jeg ikke skal leve livet om igjen. En periode var det en sammenhengende vinterkrig, sier Ole Paus. I dag fyller han 50 år. Han påstår selv at det bare går en vei - nemlig oppover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Helt makeløst.

Slik beskriver trubaduren Ole Paus det faktum at han i dag runder en alder av 50 år.

- Jeg har vett og drifter i behold. Da finnes det ikke noe flottere enn å bli 50 år, mener Paus.

Han smaker litt på uttrykket «resten av livet», og han liker smaken.

- Det er et flott uttrykk. Mer staselig enn folk flest er klar over. «Resten av livet» er det tryggeste som finnes, mener Ole Paus. Han har funnet et ståsted i livet, men likevel har han aldri hatt en mer stigende uro i seg.

Historieforteller

- Hvem er du egentlig? En musiker med sjel, eller en kommersiell programleder?

- Jeg er en historieforteller. En helt vanlig historieforteller, svarer Paus.

Den stigende uroen har grobunn i en historie som blir stadig tydeligere i visesangerens sjel.

- Nå kan jeg begynne å skrive den historien som livet mitt har vært en del av. Det er en flott følelse, sier han. Til sommeren spiller han inn ny plate sammen med den andre rustne herren - Jonas Fjeld.

Tidvis har livet vært ganske vilt for Ole Paus.

- Jeg har gjort ting jeg ikke er så stolt over. Men det et ingen vits i å angre. Det er heller ingen grunn til å skryte. Jeg ser på det som undersøkende arbeid for å finne det man leter etter.

Skyttergravskrig

- Da jeg var i 20- og 30-åra, var livet en sammenhengende vinterkrig. Det var full alarm på alle fronter. Venstresida refset meg for å være konservativ. Høyresida skjelte meg ut for å være radikal.

- Du hadde problemer med å finne din plass i livet?

- Det er en kraftig understatement.

Ole Paus har vært et søkende menneske. Han har ikke funnet det han har søkt etter, men han klamrer seg til det han fant. Han har funnet en forsoning med seg sjøl.

- Jeg har gravd skyttergravene dypere enn de fleste. Nå har en kvinne kommet inn i livet mitt og fortalt at her er hjemme. Det er det beste som har hendt meg, forteller han.

Ole Paus har vært gift med Randi i seks år nå. Før det opplevde han en skilsmisse som sammen med en mislykket revysatsing ble brettet ut i landets største ukeblad. Det endte i retten, der ukebladet ble dømt for krenkelse av privatlivets fred.

- Se og Hør-saken er det verste jeg har opplevd, sier Paus på sin 50-årsdag.