GÅR AV: Knut Storberget går av som justisminister. Det mener Venstre-leder Trine Skei Grande er en innrømmelse av det symbolske ansvaret han har for 22. juli-beredskapen. Foto: Heiko Junge / Scanpix
GÅR AV: Knut Storberget går av som justisminister. Det mener Venstre-leder Trine Skei Grande er en innrømmelse av det symbolske ansvaret han har for 22. juli-beredskapen. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Flott at Storberget tar det symbolske ansvaret

Trine Skei Grande (V) mener Storberget nå endelig tar ansvaret for det som ikke fungerte 22. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK melder i dag at Knut Storberget går av som justisminister. Venstre-leder Trine Skei Grande tar forbehold om at NRKs opplysninger er riktige, men ønsker nyheten velkommen.

- Jeg synes det er flott av ham å ta et slikt ansvar for det som ikke fungerte 22. juli, sier Trine Skei Grande til Dagbladet.

- Den dagen fungerte ikke våre systemer, da synes jeg faktisk at noen tar det symbolske ansvaret er flott.

Knut Storberget har fått mye kritikk etter 22. juli, men statsminister Jens Stoltenberg gikk ut og fredet ham politisk og sa at han selv hadde det øverste ansvaret.

- Jeg synes det at Storberget går av var en klokere handling enn statsministerens uttalelse. Storberget skal ha kred for å skjønne symbolikken i at noen må ta ansvar, sier Skei Grande.

Grete Faremo tar over som justisminister, mens Espen Barth Eide rykker opp som forsvarsminister fra jobben som statssekretær i Utenriksdepartementet.

NRKs politiske kommentator Magnus Takvam sier at begrunnelsen for Storbergets avgang er hensyn til familien.

- Begrunnelsen er at Storberget har hatt et ønske om dette i lang tid og at det er av hensyn til familien. Det er en knallhard jobb å stå i i seks år. Storberget hadde også en tøff periode med en lang sykemelding, sier Takvam til NRK.no.

Takvam sier videre at Stoltenberg ønsket at Storberget skulle fortsette i jobben.

Dagbladet.no følger utviklingen i regjeringen utover dagen.

VELKOMMENT: Trine Skei Grande (V) synes det er flott at Knut Storberget går av. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VELKOMMENT: Trine Skei Grande (V) synes det er flott at Knut Storberget går av. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer