-  Flott familie med store planer

De hadde gode jobber med høy lønn, var i ferd med å bygge nytt hus og hadde skoleflinke barn. Ingen som kjente dem, kan skjønne tragedien som i går rammet familien i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  De var en flott familie. Vi forstår ingenting, sier en av naboene.


Alle Dagbladet har snakket med som kjente familien, er i sjokk over at de fire ble funnet døde i leiligheten sin. At en av foreldrene skal ha drept sine aller nærmeste, er det ingen som kan forstå.

De blir beskrevet som en lykkelig familie, og ingen kjenner til noe som skulle tilsi at den ressurssterke familien var preget av personlige problemer eller ustabilitet.

Far, mor og begge barn får de beste skussmål.

Astrid Larsen er en av de nærmeste naboene til det avdøde ekteparet og de to barna.-  Det er helt ufattelig. De virket som en harmonisk familie, og alle sammen var alltid blide og fornøyde da jeg møtte dem, sier Larsen til Dagbladet.

Hun har en datter som er noen år yngre enn den nå avdøde jenta i familien. De to jentene traff hverandre jevnlig, seinest søndag i forrige uke, tre dager før familien ble funnet døde.

-  Vi traff dem i svømmehallen. Da var de like blide og hyggelige som vanlig. Alt så ut til å være som det skulle. Det var det siste jeg så til dem, sier Larsen, som ofte traff kona i nabolaget.

-  Da var hun alltid blid. Hun smilte hele tida. De var i det hele tatt greie, stille og hyggelige folk.

UFORSTÅELIG: - Det er helt ufattelig. De virket som en harmonisk familie, sier nabo Astrid Larsen. Foto: ERLING HÆGELAND
UFORSTÅELIG: - Det er helt ufattelig. De virket som en harmonisk familie, sier nabo Astrid Larsen. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

Plattformsjef

Faren i huset har mange år bak seg som høytlønnet ansatt i et oljeselskap. Han har ledet krevende prosjekter, og var en periode plattformsjef i Nordsjøen. En så betrodd stillingen får bare personer med sterk psyke, som har evnen til å ta riktige avgjørelser under stort press.

En tidligere arbeidskollega av tobarnsfaren var i vantro over at nettopp 45-åringens familie er rammet av tragedien.

-  Han var en stabil, solid kar. Jeg jobbet med ham på flere prosjekter, sier han.

Mora i familien jobbet i bank, også hun hadde en høyt gasjert stilling. De siste åra har begge hatt inntekter på godt over millionen.

Mora i familien (45) beskrives slik av en kvinne som kjente henne:

-  Hun var verdens skjønneste menneske. Jeg har aldri truffet noen som var så behagelig å være i nærheten av. Dette er bare så fjernt. Det går ikke an.

Dagbladets kilde kan ikke forstå hva som har skjedd. Alt virket harmonisk mellom ekteparet, som var i ferd med å bygge seg et nytt hjem i en annen bydel.

-  De hadde framtidsplaner.

-  Oppvakte barn

Familien bodde i en tremannsbolig i et rolig boligstrøk på Storhaug. Dattera (12) og sønnen (8) har likevel gått på skole i bydelen Madla siden første skoledag. Planen har hele tida vært å flytte inn i en enebolig på Madla, men av ulike årsaker har byggeprosessen tatt lang tid. Før tragedien inntraff, begynte imidlertid huset å nærme seg ferdigstillelse.

Ifølge VG hadde familien planlagt å flytte til den arkitekttegnede villaen i mars. Familien på fire ville da fått et 500 kvadratmeters nytt hjem.

- Er de døde? Er det sant? De har vært innom og kikket på huset med jevne mellomrom under byggeperioden, forteller en sjokkert nabo til avisa.

Rektor ved Madlamark skole, Sven Bjelland, beskriver barna nærmest som mønsterelever.

-  De er elever slik som vi ønsker oss dem - oppvakte og ambisiøse på egne vegne. De var normalt flinke elever, sier rektoren.

Dagbladet snakket i går med flere foreldre i nabolaget, som også beskriver barna som hyggelige og utadvendte. I møte med andre som har barn på Madlamark, framsto også barnas foreldre som sjarmerende og vellykkede. Skolen fant heller ingen grunn til å tvile på at søsknene hadde gode oppvektsvilkår.

-  Vi hadde aldri noen indikasjon på at noe som helst var galt. I utgangspunktet var dette ressurssterke unger fra en ressurssterk familie. Dette var ikke elever vi hadde noe med å gjøre utenom vanlig undervisning. De trengte ingen særskilt oppfølging, sier Bjelland.

Spørsmålet alle sitter inne med nå, er hva som egentlig skjedde i familiens leilighet. Og hva som var årsaken.

De fire blir obdusert på Stavanger universitetssjukehus i dag. En foreløpig konklusjon på dødsårsak er ventet i løpet av dagen. Først da vil politiet etter alt å dømme si noe om hvordan de ble drept.