Flott fisketur

Hvis noen fremdeles skulle leve i den villfarelse at «tegnefilm, det er Disney, det», vil en tur til IMAXpå Aker Brygge rette opp dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hemingway er ikke det første en forbinder med animasjonsfilm. Men nå er heller ikke Alexander Petrovs versjon av «Den gamle mannen og havet» det de fleste forbinder med tegnefilm. Teknikken, oljemaleri på glass - og i stor grad, vil jeg tro, basert på levende film - er interessant. Den er dessuten nærmere «levende maleri» enn levende tegninger. Om stilen den baserer seg på er nærmere kitsch enn kunst overlater jeg til kunstkritikerne. Men hevet over all tvil er at det ligger imponerende mye arbeid bak. Og resultatet er blitt både dramatisk og tidvis svært flott.

Ros til vår lokale IMAX-kino som åpenbart har vilje og mot til å gå utover effektfilmene som preger kinoens øvrige program.

Som innledning til Petrovs film er det hengt på en dokumentar om Hemingway. Den mangler både hode og hale, og forteller ikke noe nytt om macholegenden. Men bildene er flotte. Som vanlig.