Flott høstvær i vente

Mange steder kan vente seg flott høstvær kommende uke. Men også nattefrost.

VAKKERT: Slik kan uka bli. Her fra Bogstadvannet i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
VAKKERT: Slik kan uka bli. Her fra Bogstadvannet i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det bli mye bra vær i Sør-Norge, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød, til Dagbladet.

Fram til onsdagen vil et høytrykk prege været i Sør-Norge.

- Det blir et høytrykk som kommer til å prege været i store deler av landet. Både Østafjells, på Vestlandet og i store deler av Trøndelag blir det flott høstvær de nærmeste dagene, sier Granerød.

Temperaturene kan komme opp i 20 grader, og enkelte steder får enda varmere høstvær, forteller meteorologen. Men det blir store forskjeller på natt- og dagtemperaturen, slik det pleier å være på denne årstida. Indre strøk Østafjells, som Folldal og Tynset, kan faktisk få nattefrost.

- Selv om det ikke blir sol fra skyfri himmel hele tida, så blir det lange perioder med sol og flott høstvær, sier Granerød.

Noen unntak

Helt sørvest i landet, altså Rogaland og de vestligste delene av Agder, kan det bli perioder med mer skyet vær. Likevel holder temperaturene seg rundt 20 grader også der.

Fra onsdag og utover uka vil finværet holde stand i Trøndelag og Møre og Romsdal, mens resten av Sør-Norge får en mer skyet værtype.

- Men det ser ut til at nedbøren stort sett holder seg unna, sier meteorologen.

UVÆR PÅ ØSTLANDET: Østlandet ble preget av store mengder nedbør tirsdag 16.august. Flere veier var overfylt av vann og biler slet med å komme seg frem i trafikken. Video: Tipser/Dagbladet/Snapchat. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Finværet avtar etter hvert som man beveger seg nordover.

- Nordland kan forvente å få noen fine dager utover i uka - onsdag, torsdag og fredag kan bli ganske bra der. For Troms og Finnmark sin del ser det ut til at de får pålandsvind, og vestavind på denne tida av året drar med seg mye fuktighet og lavere skyer.

I det nordligste fylket blir det altså for det meste skyet og litt regn.

Det blir de vestligste delene av Troms og Finnmark som får mesteparten av nedbøren, mens det blir mindre nedbør ute på vidda i Finnmark.

Usikkert framover

Litt seinere i uka ser det ut til at folk i Nord-Norge kan håpe på litt sol igjen, forteller Granerød.

- Det er lov å håpe at det kan bli noen gløtt av sol torsdag og fredag, sier han.

Generelt er det rolige vindforhold. Mandag kan det blåse liten til stiv kuling langs kysten av Finnmark. Langs kysten av Rogaland kan det bli sørøstlig liten kuling mandag.

De som håper at vannmagasinene skal fylles opp, må nok vente litt til.

- Nå ser det ut til at det er høytrykket som preger været, selv om det kan dryppe litt seinere i uka. Fra og med helga og uka etter øker usikkerheten betraktelig, sier Granerød og fortsetter:

- Nå går vi inn i ei årstid med mer høstlig værtype, så det er grunn til å tro at vi etter hvert kommer til å få mer lavtrykkspreget vær, sier meteorologen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer