Flott høstvær i vente

Mange steder kan vente seg flott høstvær kommende uke. Men også nattefrost.

VAKKERT: Slik kan uka bli. Her fra Bogstadvannet i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
VAKKERT: Slik kan uka bli. Her fra Bogstadvannet i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Været i Norge nå

Oppdatert for 4 minutter siden

  Det er ingen målestasjoner som rapporterer nå.

  - Det bli mye bra vær i Sør-Norge, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød, til Dagbladet.

  Fram til onsdagen vil et høytrykk prege været i Sør-Norge.

  - Det blir et høytrykk som kommer til å prege været i store deler av landet. Både Østafjells, på Vestlandet og i store deler av Trøndelag blir det flott høstvær de nærmeste dagene, sier Granerød.

  Temperaturene kan komme opp i 20 grader, og enkelte steder får enda varmere høstvær, forteller meteorologen. Men det blir store forskjeller på natt- og dagtemperaturen, slik det pleier å være på denne årstida. Indre strøk Østafjells, som Folldal og Tynset, kan faktisk få nattefrost.

  - Selv om det ikke blir sol fra skyfri himmel hele tida, så blir det lange perioder med sol og flott høstvær, sier Granerød.

  Noen unntak

  Helt sørvest i landet, altså Rogaland og de vestligste delene av Agder, kan det bli perioder med mer skyet vær. Likevel holder temperaturene seg rundt 20 grader også der.

  Fra onsdag og utover uka vil finværet holde stand i Trøndelag og Møre og Romsdal, mens resten av Sør-Norge får en mer skyet værtype.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.