Flott i sør- grått i nord

Oslo-området ligger an til å få det beste været 17. mai, mens de lengst nord risikerer sludd. På Vestlandet kan det bli sol, men ikke særlig varmt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Dagbladet har innhentet foreløpige værvarsel for 17. mai. I hovedtrekk er det områdene sør for Stad og Dovre som ligger an til å få det beste været nasjonaldagen. Selv om meteorologene mener det er for tidlig å komme med løfter, synes det sannsynlig at disse områdene slipper nedbør og risikerer sol når barnetogene marsjerer gjennom by og land. Norge deles med andre ord i to.

- Men vi må huske på at det ikke er så mange dager siden det så vesentlig dårligere ut, sier statsmeteorolog ved Det norske meteorologiske institutt (DNMI), Øyvind Johnsen.

Sol i Oslo

Kollega Olav Erikstad legger ikke skjul på at hovedstaden kanskje ligger aller best an akkurat nå, med den beste temperaturen og muligheter for sol.

- Det er ikke unaturlig at Oslo er et bra sted å være 17. mai. Byen ligger langt nok inn i landet til at den oppnår gode temperaturer, og samtidig ikke så langt inn at den får ettermiddagsbyger. Men jeg vil nødig be folk forberede seg på grillmat ute. Den er det nok sikrest å forberede seg på å ta inne, sier Erikstad.

Perioder med sol

Han understreker at det er svært tidlig å si noe som helst sikkert om været. Men i den grad det er mulig, er varselet slik, ifølge DNMI: Nord-Norge, Trøndelag og Møre og Romsdal: Nordlige vinder, forholdsvis kjølig med en skiftende værtype, trolig en del skyer og enkelte regnbyger. I Finnmark ventes det like over null grader flere steder, i Troms rundt fem grader, det samme i Nordland. I trøndelagsområdene vil temperaturen ligge på rundt åtte grader. Sør-Norge, sør for Stad og Dovre: Nordlige vinder også her, framkalt av et høytrykk i havområdene utenfor. Lite eller ingen nedbør. Lavere temperaturer enn de siste dagene, men det kan bli perioder med sol. Vestlandet ligger foreløpig an til å få mest sol i den sørlige regionen, men temperaturene begrenses av nordavinden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer