- Flott! La oss rekruttere disse mujahedinene

Hillary Clinton mener USA må ta det historiske ansvaret for Talibans frammarsj i Pakistan.

TRAKK SEG UT: Medlemmer av pakistanske Taliban poserer foran kameraet, idet de trekker seg ut av Buner-distriktet, som de tidligere i uken hadde inntatt. Forskere mener tilbaketrekkingen bare er en ren taktisk manøver. Foto: REUTERS/Stringer/SCANPIX
TRAKK SEG UT: Medlemmer av pakistanske Taliban poserer foran kameraet, idet de trekker seg ut av Buner-distriktet, som de tidligere i uken hadde inntatt. Forskere mener tilbaketrekkingen bare er en ren taktisk manøver. Foto: REUTERS/Stringer/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Talibans framrykking mot hovedstaden Islamabad har kastet skygger over kongresshøringen som har pågått i USA denne uka.

I en to dager lang høring har utenriksminister Hillary Clinton måtte redegjøre for Obama-regjeringens utenrikspolitikk.

Med nyheten om at Taliban stod 10 mil fra hovedstaden, kom Clinton med harde utfall mot den pakistanske regjeringen. Clinton sa at situasjonen i Pakistan er en dødelig trussel mot verden, og at den pakistanske regjeringen har abdisert for Taliban.

Moralsk pekefingerTorsdag var det en mer ydmyk Clinton som kom med store innrømmelser og sa at USA må ta sin del av ansvaret for at Taliban i dag truer atommakten Pakistan.

Hun sikter til hvordan USA i samarbeid med den pakistanske etterretningstjenesten i mange år pumpet inn våpen og penger til muhajedinen som kjempet mot den russiske okkupasjonen av Afghanistan.

Taliban har sitt utspring fra mujahedin-bevegelsen og misnøyen med krigsherreregimet som oppstod etter den russiske tilbaketrekkingen i 1989.- Hvor er vi på vei? Skal vi bli værende i Afghanistan et tiår til? ville kongressmedlem Adam Schiff ha svar på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer