Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flott, livsglad og på terskelen til voksenlivet

Venner og familie av Fanny Celine Lie Kløvstad (19) søkte trøst i Sofiemyr kirke i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19 år gamle Fanny Celine Lie Kløvstad fra Tårnåsen i Oppegård døde søndag under safari i Okawangu-deltaet i Botswana.

Hun var sammen med fire venninner fra kommunen på en organisert reise i regi av Kilroy Travels, men døde da hun ble truffet av et tre under et kraftig uvær.

Det plutselige dødsfallet har vært et stort sjokk for et tett ungdomsmiljø. Det var fullt hus da Sofiemyr kirke åpnet dørene i ettermiddag.

-  Oppegård er ikke så stort, så ulykken rammer veldig mange. Det ser vi her når vi har åpen kirke og det kommer flere hundre. Fanny kjente mange. Ungdommene er hardt rammet og mange av dem har det vondt, sier helsesøster og ansvarlig for kommunens kriseteam Wenche Mannerud til Dagbladet.

Familie i dyp sorg Også Kløvstads familie var til stede i kirken i ettermiddag. Hun etterlater seg i tillegg til foreldrene en eldre søster, kjæreste og en tvillingbror får Dagbladet opplyst.

- Familien er i dyp, dyp sorg, sier familiens talsmann Harald Wisløff. Han beskriver dem likevel som fattet. 

- De har valgt å ikke spekulere i om noen kan klandres for opplegget i Botswana, men konsentrere seg om sorgen. De har tillit til at det lokale politiet og norske myndigheter vil hånderte etterforskningen, sier han.

Lå i telt Fanny lå i et telt sammen med en av venninnene, da uværet gjorde at et stort tre brakk av og traff henne natt til søndag.

Ifølge Wisløff er flere ting fortsatt ikke klarlagt. Enda vet man for eksempel ikke om det var et lynnedslag som førte til at treet knakk, eller om det blåste overende.

Før politiet kom til stedet tok det 4-5 timer, og deretter tok det ti timer for jentene å komme ut fra villmarksområdet de befant seg i.
I morges ankom de fire overlevende nordmennene Norge.

- Det er vanskelig å fatte hva de har vært gjennom. Det er en helt umenneskelig påkjenning, sier Wisløff.

Kommunens kriseteam sier de vil prioritere å følge opp de fire jentene, i tillegg til familien til den omkomne 19-åringen.

- Venninnene tas nå hånd om av sine nærmeste. Vi i kriseteamet vil også følge dem opp over tid, sier Mannerud.

Livsglad
Wisløff traff Fanny da hun var sjef for vennegjengens russebuss i fjor. Hun ga et godt inntrykk.

- Hun var ei stødig, ansvarlig og livsglad jente. Vennene beskriver henne som en flott ung dame som var livsglad og sto på terskelen til voksenlivet. Hun hadde sammen med vennene spart til en jordarundt-reise som safarituren var en del av. At denne ulykken skjedde er et stort tap for vennene i tillegg til selvfølgelig for familien, sier han.

LIVSGLAD:  Av venner ble Fanny Celine Lie Kløvstad (19) beskrevet som en livsglad jente på terskelen til voksenlivet. Om bare to dager skulle hun fylt 20 år. Foto: Privat
LIVSGLAD: Av venner ble Fanny Celine Lie Kløvstad (19) beskrevet som en livsglad jente på terskelen til voksenlivet. Om bare to dager skulle hun fylt 20 år. Foto: Privat Vis mer
Hele Norges coronakart