<strong>VÅR ELLER VINTER?:</strong> Store deler av landet kan se fram til fint vær, med stigende temperaturer og sol i løpet av uka.  Foto:
Geir Bølstad/Dagbladet
VÅR ELLER VINTER?: Store deler av landet kan se fram til fint vær, med stigende temperaturer og sol i løpet av uka. Foto: Geir Bølstad/Dagbladet Vis mer

- Flotte dager med mye pent vær i vente

Pent fra Stadt og nordover fram til onsdag. Håp om sol i sør og øst mot neste helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fram til onsdag denne uka preges været av et høytrykk som ligger over Russland, og et lavtrykk som ligger nær Storbritannia.

- Mellom disse blåser det en sørøstlig til sørlig vind over Norge, opplyser vakthavende meteorolog Camilla Albertsen ved StormGeo.

- Det gir typisk skya vær, og nedbør på Sør- og Østlandet. På Vestlandet blir det litt lettere. Her kan man vente seg opphold og perioder med sol. Fra Stadt og nordover blir det flotte dager med mye pent vær, spesielt i Midt-Norge. Langs kysten av Finnmark kan det komme enkelte byger, men ellers blir det fint, sier Albertsen til Dagbladet.

På torsdag går lavtrykkene inn i en annen bane, først inn i Norskehavet og deretter inn i Barentshavet.

- Det betyr at vinden dreier sørvest. Området fra Vestlandet og nordover ligger mest utsatt til, og får skya vær, med regn og snø. På Sør- og Østlandet blir været lettere inn mot helga. Det kan komme nedbør her og, men fredag ser spesielt lovende ut.

- Er det da håp om sol?

- Ja, det er muligheter for at skydekket sprekker og at det blir sol, sier Albertsen.

Temperaturene vil holde seg på pluss i sør og øst, og vil stige hele uka. Om man har ønsker om å gå på ski, må man litt opp i høyden.

- Der er det flotte skimuligheter, sier meteorologen.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer