Spydeberg-dødsfallene:

- Flotte, fargerike jenter

Foreldrene til Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) som døde i Spydeberg natt til søndag 8. januar snakker ut til TV 2.

FUNNET DØDE: De 16 år gamle tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen ble funnet døde i en bolig i Spydeberg. Foto: Privat
FUNNET DØDE: De 16 år gamle tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen ble funnet døde i en bolig i Spydeberg. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foreldrene til de to tvillingene, Kristi Skogsholm (47) og Kim André Hjalmarsen (40), har fortalt sin historie til TV 2.

De to jentene ble funnet døde etter det politiet antar er overdoser av et narkotisk stoff.

Foreldrene sier til kanalen at de ønsker å kommentere det de mener er en feilaktig framstilling av de to tenåringsjentene.

- Vi opplever at jentene blir framstilt som to tunge rusmisbrukere som selv valgte å gå den veien. Slik var det ikke, forteller barnas mor Kristi Skogsholm til kanalen.

Hun forteller om øyeblikket da hun fikk den grusomme telefonene om at jentene var funnet livløse.

- Min angst og redsel har vært den telefonen som jeg fikk denne søndagsmorgenen, forteller hun til TV 2.

- De var flotte, fargerike jenter som alltid spredte masse glede. Alle som har vært rundt tvillingene har sagt at de er jenter som går rett i hjertet på dem. De var så naturlig vakre, forteller hun om døtrene sine.

Dagbladet har vært i kontakt med foreldrenes bistandsadvokat, Inger Marie Støen, som har gitt tillatelse til å gjengi uttalelsene fra foreldrene.

To menn er siktet i saken. En mann i 20-åra for uaktsomt drap, og en annen mann for å ha hensatt jentene i en hensynsløs tilstand. De var begge på åstedet, har politiet bekrefter overfor Dagbladet.

En tredje jente på 16 år ble også sendt til sykehus etter hendelsen, men hun overlevde og er nå skrevet ut fra sykehus.

Ber om bidrag

Dagbladet har tidligere skrevet at jentene var under behandling ved Fossumkollektivet, som driver med rusbehandling for unge.

Den tredje jenta bodde sammen med en av tvillingene, har jentas bistandsadvokat, Hilde Jæger, bekrefter overfor Dagbladet tidligere.

Jenta har takket for alle varme ord og støtte til venner og avdøde av tvillingene.

I dødsannonsen har foreldrene bedt om bidrag til Fossumkollektivet.

Foreldrene har også opprettet en minneside for de livsglade tvillingene. Der har det strømmet inn kondolanser og minneord den siste uka.

«To skjebner, ett liv. Sammen kom dere inn i livet vårt, sammen har dere nå forlatt oss», står det i dødsannonsen til jentene som bare ble 16 år.

Tvillingene skal begraves i Askim kirke onsdag 25. januar.

SISTE: Dette vet vi om dødsfallene til de 16 år gamle tvillingsøstrene Mille Andre og Mina Alexandra Hjalmarsen i Spydeberg i Indre Østfold. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Savnet i ett døgn

Aftenposten har tidligere skrevet at de to jentene bodde på minst fem ulike barnevernsinstitusjoner de siste åra. Avisa har også skrevet at de to var savnet i omtrent ett døgn.

Dagbladet har tidligere omtalt rutinene for rømning ved Fossumkollektivet.

Dersom ungdom rømmer eller ikke kommer tilbake til institusjonen rykker blant annet ansatte ut i biler, ansatte forsøker å oppnå kontakt med ungdommen og politi, barnevern, Bufetat og pårørende varsles.

FUNNET: Jentene ble funnet livløse på en privat adresse i Spydeberg. Foto: Freddie Larsen / NTB
FUNNET: Jentene ble funnet livløse på en privat adresse i Spydeberg. Foto: Freddie Larsen / NTB Vis mer

Fortvilet

Moren forteller TV 2 at jentene hadde minst tolv ulike plasseringer i barnevernet - samt en rekke overdoser og flere selvmordsforsøk.

Hun forteller om en frustrasjon med at jentene havnet i en evig runddans mellom psykiatrien og barnevernet.

Regiondirektør i Bufetat avdeling øst, Ingrid Pelin Berg, har tidligere sagt til Dagbladet at etaten vil gå igjennom hendelsen og oppfølgingen av jentene.

- Vi er i gang med planleggingen av hvordan vi skal gå gjennom hendelsen hos oss. Dette gjør vi på eget initiativ, og det er i tråd med vår praksis. Når det har skjedd en alvorlig hendelse ønsker vi å se på hva som har skjedd, sa Berg.

- Verste man kan oppleve

Dagbladet har tidligere snakket med lederen av Fossumkollektivet, Mona Spakmo, som fortalte at de var dypt berørte av den tragiske hendelsen.

DYP SORG: Mona Spakmo, daglig leder av Fossumkollektivet, forteller at Fossumkollektivet er i dyp sorg etter tapet av jentene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DYP SORG: Mona Spakmo, daglig leder av Fossumkollektivet, forteller at Fossumkollektivet er i dyp sorg etter tapet av jentene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Våre tanker går først og fremst til de nærmeste pårørende som gjennomgår det verste man kan oppleve. Hendelsen med det tragiske utfallet preger oss alle, og vi er i dyp sorg.

- At våre ungdommer dør, er noe vi går og håper ikke skal skje. Men så skjedde det likevel, det aller verste som kunne skje, sa hun også.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer