Fløy 14 timer med hull

Et Emirates-fly fløy hele veien fra Dubai til Brisbane i Australia med et hull i siden av flyet.

TEKNISK FEIL: Emirates opplyser at hullet i siden av flyet skyldtes et sprukket dekk, forårsaket av en «teknisk feil». Foto: MI News/NurPhoto/Shutterstock
TEKNISK FEIL: Emirates opplyser at hullet i siden av flyet skyldtes et sprukket dekk, forårsaket av en «teknisk feil». Foto: MI News/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Passasjerene som satt om bord på en Emirates Airbus A380, fra Dubai til Brisbane i Australia, var forferdet da de gikk ut av flyet og fant ut av at de hadde flydd med et stort hull på siden av flyet. Det skriver CNN.

Etter den turbulente 14- timers reisen 1. juli var det flere som tok fram mobilkameraet og delte bildet av det massive hullet på sosiale medier.

Ifølge flyselskapet skyldtes hullet et sprukket dekk forårsaket av en «teknisk feil» under reisen.

En av passasjerene om bord har siden tatt til Twitter for å beskrive den «grusomme» hendelsen.

- Det var veldig skremmende i begynnelsen og kabinpersonalet visste at noe alvorlig hadde skjedd - de var umiddelbart i kontakt med cockpiten. Kort tid etter oppførte de seg som normalt igjen. Deres rolige oppførsel var betryggende og de visste at det ikke var katastrofalt, skriver en av passasjerene.

Advarte nødetatene

Selv om det er uklart nøyaktig hvor lenge flyet hadde vært i luften da det oppsto tekniske problemer, er det flere kilder som opplyser at problemene kan ha oppstått etter flyet hadde vært 45 minutter i luften, ifølge CNN.

Luftfartsnettstedet Aviation Herald skriver, ifølge CNN, at mannskapet informerte flygeledere på Brisbane lufthavn om situasjonen på forhånd og ba nødetatene om å være til stede da flyet landet.

- Høyeste prioritet

Emirates har i etterkant av hendelsen kommet med en uttalelse der de understreker at hullet ikke utgjorde en fare for «flykroppen, rammen eller strukturen til flyet».

FRIHET: Uavhengighetsdagen i USA har helt siden 1777 vært feiret med fyrverkeri - dette ble vel litt for mye. Video: Twitter/Storyblocks. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

- Flyet vårt EK430, som fløy fra Dubai til Brisbane 1. juli, fikk en teknisk feil. Et av flyets 22 dekk sprakk under avgang, noe som forårsaket en skade på en liten del av den aerodynamiske bekledningen, eller huden på flyet, heter det i uttalelsen fra flyselskapet.

Flyselskapet bekreftet videre at flyet landet trygt i Australia, og at passasjerene forlot flyet som planlagt. Skader på utsida av passasjerflyet har siden blitt reparert.

- Sikkerheten til våre passasjerer og mannskapet har alltid vært vår høyeste prioritet, skriver Emirates.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer