Fløy fra passasjerene

Norwegian forlot passasjerer på Gardermoen og i Madrid. Ga ikke informasjon om problemene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I morges var det kaos foran innsjekkingsskrankene til Norwegian på Gardermoen. Kristin Skjøstad skulle fly til København med Norwegian 07.40, men opplevde at flyet forlot henne og mange andre mens de fortsatt stod i kø for innsjekking.

- Jeg stod i kø i halvannen time, og ble hele tiden forsikret av personalet at alle skulle komme med flyet og at det ikke ville lette mens folk stod i kø, forteller Skjøstad til Dagbladet.no.

Men det gjorde flyet altså, og fortvilte passasjerer ble stående igjen, blant andre flere ungdommer som skulle til Roskilde.

Bagasjeanlegget sviktet

Årsaken til problemene var et sviktende bagasjeanlegg på det som er en av årets største utfartsdager. Dette rammet både chartertrafikken og Norwegian, men etter det Dagbladet.no kjenner til, var det kun Norwegians passasjerer som ble stående igjen.

- Det er beklagelig at noen mister flyet og vi har gjort det vi kan for å booke folk videre, sier informasjonsansvarlig i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, til Dagbladet.no.

Men Kristin Skjøstad fikk ikke noe fly videre.

- Vi fikk beskjed om at det ikke ville bli noen tur i dag, og at neste fly går først på torsdag. Vi fikk heller ikke pengene tilbake, vi fikk bare beskjed om å sende mail seinere, sier Kristin Skjøstad.

 KØER IGJEN: I dag er en av de største utfartsdagene i året. Bildet er fra en av de tidligere køsituasjonene på Gardermoen i år. Foto: SCANPIX
KØER IGJEN: I dag er en av de største utfartsdagene i året. Bildet er fra en av de tidligere køsituasjonene på Gardermoen i år. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi vet at noen dessverre ble feilinformert, sier Skjøstad. Men hverken hun, Oslo lufthavn eller Serviceair kan forklare dette nærmere overfor Dagbladet.no.

Den uheldige passasjeren måtte til slutt kjøpe ny billett til Billund for to tusen kroner, og komme seg videre derfra på annet vis.

Problemene var løst ved 08-tida, og hvor mange som ble rammet er uklart for flyselskapet. I dag holder Norwegian og Oslo lufthavn et møte for å finne ut av hvordan de kan bruke skrankene mer effektivt i morgen, som også blir en dag med høy trafikk.

Forlatt i Madrid

Men også i går hadde Norwegian problemer. 25 passasjerer ble forlatt i Madrid. Da passasjerene møtte opp til flyet som skulle gå 21.20, var det ingen i innsjekkingsskranken, forteller passasjerer til TV 2 Nettavisen.

Da passasjerene selv ringte Gardermoen i 01-tida, fikk de vite at flyet som skulle bringe dem til Oslo var på vei til Barajas. I 03-tida så de flyet lande, men heller ikke da kom det noen til skranken. Samtidig hadde andre tydeligvis fått beskjed, og flyet ble boardet og tok av mens de 25 uvitende satt igjen i villrede.

Tabben skyldtes i utgangspunktet en lang forsinkelse grunnet en teknisk feil på flyet, sier Anne Grete Ellingsen.

- Alle passasjerene som skulle til Oslo ble ringt til og fikk beskjed om ny oppmøtetid, men ti på fire i natt fikk kapteinen beskjed om at 25 passasjerer ikke hadde fått sjekket inn. Da hadde han ikke anledning til å vente. Hva som skjedde, vet vi ikke ennå, sier Ellingsen til Dagbladet.no, og beklager hendelsen.

Fløy fra passasjerene

- De vil bli booket om ved første mulige anledning, forsikrer hun.