OVERLEVDE  En rumensk mann fløy i hjulrommet fra Wien til London og overlevde.  AFP PHOTO/CARL DE SOUZA
OVERLEVDE En rumensk mann fløy i hjulrommet fra Wien til London og overlevde. AFP PHOTO/CARL DE SOUZAVis mer

Fløy i hjulrommet fra Wien til London - overlevde

Nå går blindpassasjeren fritt rundt i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| LONDON/OSLO (Dagbladet): Kort tid etter at det privateide Boeing 747-flyet landet på Heathrow søndag kveld, ramlet en fortumlet mann ut av hjulrommet, melder BBC.

Han ble straks tatt hånd om av sikkerhetsvakter og ambulansepersonell på London-flyplassen. De kunne raskt konkludere med at han bare hadde pådratt seg noen få skrubbsår.

Bare advarsel Deretter gikk turen til flyplasspolitiet og samtaler med immigrasjonsmyndighetene.

Som EU-borger med identifikasjonspapirene i orden hadde han gyldig oppholdstillatelse i Storbritannia. Han slapp dermed unna det livsfarlige stuntet med en advarsel.

Mannen, som ifølge avisa er en arbeidsløs rumener, vandrer nå rundt i London etter sin hasardiøse gratistur.

Livsfarlig påfunn Oddsene for å overleve en halvannen times flytur i et hjulrom er dårlige. Du risikerer å bli klemt i hjel når hjulene tas inn, og disse er glovarme ved takeoff.

Temperaturen synker raskt jo høyere opp du kommer. Ifølge Daily Mail var temperaturen på det kaldeste -41 celsiusgrader utenfor kabinen på denne flyvningen.

Og hvis du ikke er klemt eller frosset i hjel, er oksygenmangelen det mest prekære.

- Vi kjenner til tilsvarende historier der folk har omkommet på grunn av sterk kulde eller mangel på oksygen, men det finnes også saker der det har gått bra. Men dette er uansett veldig risikofylt, sier Marit Kvarum i Luftfartstilsynet til Dagbladet.

Mannen hadde dessuten flaks med været, ifølge eksperter.

- Flyet ville normalt ha ligget på 37 000 fots høyde, og da ville han mistet livet. Men det fløy lavere på grunn av tordenvær, sier en politikilde til Daily Mail.

Den rumenske ambassaden i London ønsker nå å få tak i mannen.

På Wien lufthavn gjennomgås sikkerhetsrutinene etter at mannen forklarte at han fant veien til flymaskina ved å krype under et gjerde. Den mektige kongefamilien i Dubai, som eier flyet, skal ha truet med å saksøke den østerrikske hovedflyplassen.