Fløy i sirkler i timevis - krasjet i Mexicogolfen

Fikk ikke kontakt med piloten.

LOOP: Flyet beveget seg som en flere timer lang berg- og dalbane før det styrtet i Mexicogolfen. Foto: AFP/FlightAware.com/NTB Scanpix
LOOP: Flyet beveget seg som en flere timer lang berg- og dalbane før det styrtet i Mexicogolfen. Foto: AFP/FlightAware.com/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et tomotors fly styrtet i Mexicogolfen etter å lenge ha fløyet målløst i sirkler. Piloten i flyet svarte ikke på rundt tre timer, skriver ABC News.

Federal Aviation Administration (FAA) mistet kontakten med flyet, et Cessna 421, klokken ni i dag morges. Da sirklet det om lag 28 000 fot over bakken. Flyet var fulltanket og hadde nok drivstoff til å fly i rundt tre og en halv time. Piloten var trolig alene.

Flyet tok av fra Slidell i Louisiana og var på vei mot Sarasota i Florida ifølge reiseplanen. På et punkt mellom de to destinasjonene begynte det å fly i sirkler.

Sendte jagerfly North American Aerospace Defense Command (NORAD) bekrefter at luftforsvaret sendte to F-15 jagerfly for å avskjære flyet over Mexicogolfen.

NORADs talsmann John Cornelio sa til ABC News at jagerfly kunne se flyet over Mexicogolfen rundt kvart på ni i dag tidlig.

- Vi overvåker flymønsteret. Piloten svarer fortsatt ikke, sa Cornelio før ulykken.

Piloten kan ha lidd av hypoksi eller mangel på oksygen, forteller ABC News luftfartsekspert Stephen Gaynaard.

Ingen tegn til liv Klokken 1210 styrtet flyet. Ifølge mannskaper som fløy over åstedet er det ingen tegn til at piloten overlevde krasjet, skriver CBS News.

Flyet landet på vannet, var intakt og fløt med riktig side opp.

Flyet har trolig befunnet seg et sted mellom 10 000 og 30 000 fot over havet da piloten sluttet å svare.

Pilotens tilstand er foreløpig ikke kjent.