- Fløy lavt og lagde mye støy i fem minutter

Minst 150 mennesker omkom i flystyrt i Nigeria. - Det hørtes ut som en bombe, sier vitne.

 KAOS:  Flyet styrtet rett ned i et nabolag og smadret flere bygninger. På bakken lå en rekke deler fra flyet spredt rundt. Foto: AP Photo/Sunday Alamba)
KAOS: Flyet styrtet rett ned i et nabolag og smadret flere bygninger. På bakken lå en rekke deler fra flyet spredt rundt. Foto: AP Photo/Sunday Alamba)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Ifølge nyhetsbyrået AP krasjlandet flyet på buken. Et øyenvitne som News 24 har vært i kontakt med forteller at flyet var i lav høyde i minst fem minutter før det havarerte.

- Det fløy lavt og lagde mye støy i området. Deretter gikk det opp i flammer.

Flyet deiset ned i et nabolag i den nigerianske byen Lagos i går ettermiddag. Da flyet traff bakken gikk det først igjennom en møbelforretning. Deretter traff det et boligkompleks på flere etasjer.

Sjefen for det nigerianske luftforsvaret, Harold Demuren, gikk tidlig ut og fryktet høye dødstall.

- Jeg tror ikke det er noen overlevende, sa han.

I kveld ble minst 150 bekreftet omkommet.

Kaos Vitner ved krasjstedet forteller til BBC at smadrede flydeler lå spredt rundt over et stort område. Flere døde personer kunne observeres innimellom murblokkene fra den ødelagte bygningen.

Etter om lag en time hadde flere tusen tilskuere funnet vei til stedet samtidig som rundt 50 personer fra nødetatene jobbet med å slukke brannen i jet-motorer.

 MINST 150 DØDE:  En talsperson for nigerianske myndigheter bekreftet i kveld at over 150 mennesker omkom i flystyrten i Lagos. (AP Photo/Sunday Alamba)
MINST 150 DØDE: En talsperson for nigerianske myndigheter bekreftet i kveld at over 150 mennesker omkom i flystyrten i Lagos. (AP Photo/Sunday Alamba) Vis mer

En beboer i området satt og så på film da flyet krasjlandet.

- Det hørtes ut som en bombe, sier Praise Richard til AP.

Da han løp ut så han en massiv røyk og flammesky fra havaristedet.

Tekniske problemer Passasjerflyet tilhørte selskapet Dana Air, som nylig måtte nødlande et fly som kan ha vært av samme type, melder BBC. Problemet da var teknologien i flyets system.

Flyet var på vei fra hovedstaden Abuja da ulykken skjedde.

Nigerias president har nå avlyst alt på sin agenda de neste ukene og krever full gransking av hendelsen. Samtidig varsler han en tredagers landesorg.