226 KARTONGER: I bagasjen hadde den norskpakistanske mannen 226 kartonger med sigaretter. Han gikk på grønt lys, men ble stoppet. Foto: Tollvesenet.
226 KARTONGER: I bagasjen hadde den norskpakistanske mannen 226 kartonger med sigaretter. Han gikk på grønt lys, men ble stoppet. Foto: Tollvesenet.Vis mer

Fløy med 45 200 sigaretter i bagasjen

Tidenes største sigarettbeslag på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 57 år gammel mann, bosatt i Østfold ga forrige uke tollerne på Gardermoen flyplass deres største smuglerbeslag noen sinne.

Da mannen ble stoppet hadde han intet mindre enn 45 200 sigaretter i bagasjen.

- Han gikk på grønn sone og ble stoppet, forteller kontorsjef Tor Gjermund Fredriksen i Tollvesenet til Dagbladet.

- Fylt til randen - Der ble beslaget avdekket i én stor koffert og to bager. Det var ikke plass til noe så lite som en ekstra lighter i bagasjen. Den var fylt til randen med sigaretter, sier han til rb.no.

Mannen kom med fly fra Pakistan til Oslo lufthavn Gardermoen 17. april. Med seg i bagasjen hadde han 226 kartonger med sigaretter, skriver Tollvesenet på sine nettsider.

- Sigarettene utgjør en avgiftsunndragelse på 137 578 kroner og er det største sigarettbeslaget noensinne for tollerne på landets hovedflyplass, sier Fredriksen.

Organisert kriminalitet Mannen ble etter tollbeslaget overlevert til mannskap fra Gardermoen politistasjon. Sigarettene vil bli destruert.

Det har i det siste blitt stoppet en rekke personer som har smuglet alkohol og sigaretter til Norge, via bil. Forige helg stoppet Østfold-politiet 14 ombygde biler fullastet med smuglervarer. Tollvesenet anser smuglingen som organisert kriminalitet.

 Ifølge Fredriksen ser man ikke samme økning i smugling via flyplassene.

- Men dette ene beslaget viser at noen tar sjanser, sier han.

- Sa 57-åringen noe om hva han ville gjøre med all røyken?

- Han sa at det var ment for viseresalg, og at han også hadde en del gjeld han ville ordne opp i.