Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fløy med Norwegian uten billett

Viktor Johnsen tok feil fly og ble ikke oppdaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lyst til å reise gratis med Norwegian? Da kan du bare vise VISA-kortet ved skranken og tusle inn i flyet. Dette skjedde i hvert fall med Viktor Johnsen da han skulle fly fra Bergen til Oslo.

Læreren fra Alta gikk tirsdag ombord i feil fly uten å bli oppdaget. Han skulle fly med Braathens fra Bergen til Oslo, men endte opp på Norwegian.

- Ja, det er jo ganske spesielt. Jeg skjønner ikke helt at slike ting kan skje, når det skal være så gode sikkerhetsrutiner på fly og flyplasser, sier Viktor Johnsen til Dagbladet.no.

Parallellt

Tirsdag morgen var altså læreren på Flesland. Han hadde kjøpt elektronisk billett, så når han hadde sjekket inn bagasjen og gått til gaten, kunne han bare vise VISA kortet sitt.

- Han som sjekket billettene tok i mot kortet og kikket på det. Han slapp meg inn uten å registrere det noe sted, i allefall ikke som jeg så, sier Johnsen.

Det var først da han var i lufta han skjønte hva som hadde skjedd.

Han snakket med kona da han ankom Gardermoen og hun fortalte at Braathens hadde ringt hjem til henne for å spørre om hun visste hvor han var.

- Braathens skjønte ikke stort da jeg hadde sjekket inn bagasjen min, men ikke kommet til gaten. De prøvde å rope meg opp i høyttaleren også, men da må jeg ha vært inne i Norwegian-flyet, sier Alta-mannen.

Heldigvis for Johnsen gikk flyet han satt i, samme vei som hans egentlige fly.

Forstår det ikke

Da Dagbladet.no snakket med Norwegian var det en heller oppgitt og forundret informasjonsdirektør vi snakket med.

- Det er helt utrolig at dette har skjedd. Nå må vi sjekke ut rutinene våre og prøve å komme til bunns i saken, sier informasjonsdirektør i Norwegian, Anne Grete Ellingsen.

Ellingsen tror grunnen kan ha vært en forveksling. At noen som egentlig skulle ha vært med hadde noenlunde likt etternavn.

Det har tydeligvis skjedd en glipp, og hun forsikrer oss om at dette skal bli sjekket opp i.

- Hva gjør dere videre nå?

- Som sagt er dette uforklaring og jeg kan ikke si noe annet enn at dette skal bli sjekket opp i, sier hun.

- Må Johnsen betale billetten?

- Nei, han skal selvfølgelig få slippe å betale billetten, sier Ellingsen.

- Ufattelig: Anne Grete Ellingsen.
Norwegian: Alta-mannen skulle fly med Braathens, men havnet på et Norwegian fly.