BRUTT LOVEN: Et titalls personer er omtalt i en liste over grove lobrudd begått av politimenn- og kvinner i Los Angeles. Illustrasjonsfoto: Colourbox
BRUTT LOVEN: Et titalls personer er omtalt i en liste over grove lobrudd begått av politimenn- og kvinner i Los Angeles. Illustrasjonsfoto: ColourboxVis mer

- Fløy politihelikopter for egne ærender, smuglet heroin i burrito og hadde sex med fanger

LA-politifolk avslørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere politifolk i Los Angeles anklages for voldtekt, heroinsmugling, å ha stjålet penger etter narkoraid og å ha smuglet mennesker inn i landet.

Det viser en ny intern granskningsrapport, ifølge Los Angeles Daily News.

Det er Office of Independent Review (OIR) - som gransker politiets arbeid - som har funnet ut at flere politifolkene selv har brutt loven.

I tillegg til dop-, voldtekts- og smugleanklagene, skal en politimann blant annet ha tilbudt en kvinne sex mot å ikke arrestere henne for å ha kjørt uten førerkort.

Lovbruddene Det er blant annet registrert at:

• En politimann trakk seg fra sin stilling i politiet etter at det ble klart at han var involvert i menneskesmugling. Han trakk seg mens saken mot ham fortsatt var under etterforsking.

• En politimann sa seg skyldig i vold mot samboeren og hennes barn.

• Et annet eksempel viser at en politimann ble tatt for å ha forsøkt å smugle heroin i en burrito. Burritoen skulle leveres til en innsatt i et fengsel, men kom aldri så langt.

• En politikvinne lot våpenet sitt ligge i ryggsekken bak i bilen, før hun tilbød to ungdommer skyss. En av ungdommene skal så ha forvekslet sin ryggsekk med kvinens, og tatt med seg feil - og dermed også pistolen - på skolen.

Lånte helikopter • En politimann ble suspendert fra stillingen sin etter å ha brukt politiets helikopter for egne ærender, og deretter ha forfalsket oversikten over når han brukte  helikopteret.

• En annen ble arrestert og tiltalt for kidnapping av eks-kjæresten. Han skal deretter ha holdt henne fanget og overfalt henne med et våpen.

• En politimann fikk sparken etter å ha brukt overvåkingskameraer til å kikke på kvinner i et rettslokale.

• Seks politimenn, som sammen ble kalt «Jump Out Boys», fikk sparken fordi de oppførte seg på en måte som sheriffen og hans kolleger ikke mente sto i stil med hvordan politifolk bør oppføre seg.

• En politimann trakk seg fra sin stilling etter at det ble kjent at han hadde et seksuelt forhold til fanger og prostituerte.

• En politimann lot en kvinnelig og en mannlig innsatt være sammen på et usikret område - hvorpå de hadde sex, og kvinnen ble gravid.

- Svekke omdømmet På grunn av personvernloven i USA, er det ikke kjent hvem som har brutt loven, eller nøyaktig når lovbruddene ble begått.

- Når vi blir gjort oppmerksomme på slikt, gjør vi alt vi kan for å etterforske sakene så raskt som mulig, og gjøre det som er nødvendig. Det kan være snakk om omskolering, skriftlige irettesettelser, suspensjoner, degraderinger eller å gi folk sparken, sier assisterende sheriff Todd Rogers.

Sheriffen er ikke fornøyd.

- Vi er alle absolutt forpliktet til å oppføre oss på en måte som er uklanderlig, og det forventer vi også av de som jobber for oss. Som ledere må vi gjøre alt vi kan for å forsikre oss om at personalet ikke opptar seg i saker som kan svekke tilliten hos publikum, som svekker omdømmet eller som skaper uopprettelig skade for karrierene deres, sier Rogers.