Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fløy rett i fjellveggen

En fallskjermhopper omkom etter å ha truffet en fjellvegg. Dette var den fjerde ulykken på én dag.

FALLSKJERMULYKKE: En amerikansk mann (43) omkom onsdag i en fallskjerm-ulykke i Simadalen i Eidfjord etter å ha truffet en fjellvegg. Dette skjedde i Simadalen i Eidfjord, cirka én time unna Voss. Bildet er fra området hvor ulykken skjedde. Foto: Vegard M. Aas
FALLSKJERMULYKKE: En amerikansk mann (43) omkom onsdag i en fallskjerm-ulykke i Simadalen i Eidfjord etter å ha truffet en fjellvegg. Dette skjedde i Simadalen i Eidfjord, cirka én time unna Voss. Bildet er fra området hvor ulykken skjedde. Foto: Vegard M. Aas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amerikansk mann (43) omkom onsdag i en fallskjerm-ulykke i Simadalen i Eidfjord etter å ha truffet en fjellvegg.

Meldingen kom rundt klokka 16.30, og ved 19.30-tida ble mannen hentet ut med Sea King-helikopter.

Omstendighetene rundt ulykken er fortsatt uklare, men politiet på stedet sikret utstyret til mannen og personalia på vitner, skriver bt.no.

Hoppet fra helikopter Kort tid etter ulykken var det full forvirring om hva slags utstyr mannen hadde brukt.

Ifølge Arild Tvilde, sikkerhetskoordinator for Ekstremsportveko, skjedde hoppet i Simadalen med fallskjerm fra helikopter.

- Det har vært snakk om både basehopping og vingedrakt. Dette kan jeg avkrefte. Det var såkalt fjellflyging, som vil si at man hopper ut over fjell og flyr langs fjell og terrengformasjoner, og da med skjerm, sier Tvilde.

Jan Wang, fagsjef i Norges Luftsportforbund bekrefter dette overfor Dagbladet.

- Det har vært mye spekulasjoner rundt utstyret som ble brukt, men det er altså snakk om en fallskjerm, sier Wang.

Planlagt hopp Norges fallskjermforbund vil ifølge Wang sette ned en ulykkeskommisjon torsdag eller fredag for å granske hendelsen.

Han sier at hoppet skjedde i regi av Voss fallskjermklubb.

- All hopping som skjer i regi av Voss fallskjermklubb, er i regi av ekstremsportveko. Selv om dette har skjedd langt unna selve hoppfeltet på Voss, ville ikke hoppet vært gjennomført hvis det ikke hadde vært for Veko, sier Wang.

Amerikaneren har ifølge Wang vært på ekstremsportveko flere ganger, og var her i år sammen med andre amerikanere.

- Det var en gruppe på få, men veldig kompetente hoppere.

Wang sier de vet hvem den omkomne er, men siden de ikke vet om familien er underrettet, vil de ikke gå ut med navnet på den omkomne.

Fire ulykker på èn dag Ifølge operasjonsleder Ole Jakob Malmo, i Hordaland politidistrikt, har omtrent alle redningsetater vært i full sving.

- Det har vært hektisk, og alle redningshelikopterne på Vestlandet har vært i luften omtrent hele tida, sier Malmo.

Onsdag formiddag krasjet en paraglider i et tre like nedenfor Hangurstoppen. Mannen kunne gå uskadd fra ulykken.

Ved 16-tida ble en hanggliderpilot sittende fast i et tre i Skjeggedal. Mannen ble hentet ut av et redningshelikopter, og ble kun lettere skadd.

En times tid senere landet en hanggliderpilot i lien ved Hangursbanen på Voss, etter at han fikk feil på en vinge. Mannen skal ha fått bruddskader.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!