Fløy til USA for å ha sex med en 14-åring

Men svensken (41) havnet i politifella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 41-åring fra Sverige ble denne uka dømt av en amerikansk domstol til fengsel i fem år og ti måneder for å ha forsøkt å lokke en mindreårig jente til å ha sex, ifølge Expressen.se.

Avtalte pris

Den 41 år gamle mannen er til vanlig bosatt i Stockholmsområdet.

For litt over ett år siden begynte han å chatte med en mann fra Arlington, Virginia som tilbød svensken seksuelle tjenester med sin 14 år gamle datter.

Nettsamtalene foregikk i elleve måneder.

Mennene avtalte en pris på omkring 2000 kroner. I slutten av mars i år satte 41-åringen seg på flyet til USA.

Til sine foreldre fortalte han at han skulle på en kort ferietur med en kompis til Washington.

Følger med på nettchat

Fløy til USA for å ha sex med en 14-åring

Det mannen ikke var klar over, er at personen han snakket med i virkeligheten tilhørte sedelighetsavdelingen i Arlington-politiet.

Allerede i april i fjor begynte både politiet og FBI og følge med på hva svensken foretok seg på nett.

- Vi har politi som aktivt går inn på nettchat, for å lete etter folk som vil ha sex med mindreårige, sa Crysal Nosal ved Arlingon-politiet til Expressen og utdypet:

- En del av forbrytelsen er at han faktisk tok steget og reiste til USA for å ha sex med 14-åringen. Å prate om dette i en chat er en ting, å fly til USA for å gjennomføre det, er noe helt annet.

Streng strafferamme

Politiet og FBI pågrep svensken på hans hotellrom i Arlington den 20. mars.

Han ble siktet både for å ha dratt til USA med intensjon om å ha sex med en mindreårig og for å forsøke å lokke en mindreårig til å ha sex.

Begge forholdene har strenge strafferammer, og kan gi fengsel på livstid.

FLØY I 16 TIMER: I slutten av mars i år satte den 41 år gamle mannen fra Sverige seg på fly til USA. I elleve måneder hadde han snakket med noen han trodde var en far, som skulle selge sin 14 år gamle datter. Det viste seg istedenfor å være en spaner fra sedelighetsavdelingen ved Arlington-politiet. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
FLØY I 16 TIMER: I slutten av mars i år satte den 41 år gamle mannen fra Sverige seg på fly til USA. I elleve måneder hadde han snakket med noen han trodde var en far, som skulle selge sin 14 år gamle datter. Det viste seg istedenfor å være en spaner fra sedelighetsavdelingen ved Arlington-politiet. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

Rett etter pågripelsen, tok mannen kontakt med den svenske ambassaden i Washington for å få hjelp.

Håper på overflytting

Torsdag denne uka kom dommen. Retten fant det formidlende at 41-åringen har tilstått forholdene og erkjent straffeskyld. Svensken ble dømt til fengsel i fem år og ti måneder.

41-åringens foreldre, som er hans nærmeste familie, håper at han etter hvert kan overføres til Sverige og sone resten av straffen der.

- Forsvarsadvokaten skriver en e-post til meg at han er veldig fornøyd med dommen, forklarer faren til Expressen.

- Det her er veldig vanskelig for oss. Men vi får trøste oss med at han fikk den beste straffen han kunne få, fortsetter han.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer