Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fløy til USA for å kjøpe sex av 14-åring

Svensk mann (40) arrestert i Virginia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 40 år gammel mann fløy 16 timer fra Stockholm til Virginia, USA, for å ha sex med en 14 år gammel jente. Svensken trodde han skulle møte datteren til en mann han hadde møtt på nett, men i realiteten gikk han rett i virginiapolitiets felle.

- Vi har politibetjenter som aktivt går inn og chatter for å lete opp folk som vil ha sex med mindreårige. Dette er vår første internasjonale pågripelse, sier Crystal Nosal ved politiet i Arlington til Expressen.se.

Det var i April i fjor at politiet i Arlington fikk kontakt med den 40 år gamle svensken på nettet. Det lokale politiet etterforsket mannen i samarbeid med FBI, og etter en lengre periode fikk mannen et tilbud om å kjøpe sex fra det han trodde var samtalepartnerens 14 år gamle datter. Mannen kjøpte billetter og reiste de 16 timene det tar fra Stockholm til Virginia. Torsdag stormet politi og FBI hotellrommet hvor han bodde. 

 Politiet i Virginia forklarer at det ikke var aktuelt å overlate saken til svensk politi.

- En del av lovbruddet er at han faktisk tok det steget det er å reise til USA for å kjøpe sex med en 14-åring. Å snakke om det på et chatteprogram er én ting, å fly til USA for å gjøre det er noe helt annet, sier Nosal til Expressen.se.

Mannen ble fredag siktet på to ulike punkter. Han siktes for å ha reist til USA med den intensjon å kjøpe sex med en mindreårig samt for å ha forsøkt å tilegne seg sex med en mindreårig. Førstnevnte har en strafferamme på 30 år, sisitnevnte en minstegrense på ti år. På det meste kan den 40 år gamle svensken bli dømt til livstid, skriver Expressen.se.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media