Hjortelusflua:

Flueinvasjon: - Verre og verre

Per måtte plukke bort 30 fluer av kona etter skogstur.

PLAGSOM: Store svermer med hjortelusflua kan være svært plagsom, men den er ikke farlig som flotten. Per Stubbratten elsker å gå tur i skogen, og vil ikke la seg stoppe av noen fluer. Foto: Axel Holt.
PLAGSOM: Store svermer med hjortelusflua kan være svært plagsom, men den er ikke farlig som flotten. Per Stubbratten elsker å gå tur i skogen, og vil ikke la seg stoppe av noen fluer. Foto: Axel Holt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvis du er på skogstur kan den bli totalt ødelagt av myriader av små fluer. Nå er det høysesong for den blodsugende hjortelusflua, en relativt innpåslitende flue som nesten er helt umulig å slå i hjel eller få fjernet raskt fra kroppen.

Det opplevde Per Stubbraaten, leder i DNT Ringerike, da han var på tur med sin kone i skogen i Helveteslia nær Veme i Ringerike for noen dager siden.

- Jeg plukket 30 fluer av kona da vi kom tilbake til bilen etter turen. De har blitt ganske plagsomme, disse fluene, og de er ganske seiglivede og vanskelig å bli kvitt, sier Per Stubbraaten til Dagbladet.

Saken ble først omtalt på ringblad.no.

DNT-lederen har vært en ivrig friluftsmann i mange år, og opplever at hjortelusflua har blitt et tiltakende problem.

Et økende problem

- Jeg synes det har blitt stadig flere hjortelusfluer i skauen de siste tre åra. I de traktene jeg går mest på tur, så jeg den for første gang for tre år siden, og jeg synes bare det blir verre og verre for hvert år, forteller Stubbraaten.

Når Dagbladet ringer er han på tur i skogen med en kamerat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer