Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fluktbilsjåfør forhandler om å melde seg

Oslopolitiet har kontakt med mannen som skal ha kjørt med den drapssiktede 29-åringen fra åstedet på Bislett.

Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet bekrefter at de ennå leter etter en navngitt mann som regnes som sentral i det samme kriminelle miljøet som den drapssiktede 29-åringen. Mannen som er på frifot skal ha kjørt bilen som drapsmannen stakk av i.

Seinere skal mannen ha dratt til utlandet, men politiet opplyser at det svært viktige vitnet nå har signalisert at han vil melde seg frivillig.

- Vi har godt håp om at vi snart får tak i denne mannen. Politiet har hatt kontakt med ham, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller til Dagbladet.

Etterforskerne har fått signaler om at mannen vil melde seg i løpet av de neste to ukene, men det skal ikke foreligge en avtale om tid og sted.

Venn fengslet i dag En 27 år gammel straffedømt mann som har forklart at han satt i den andre bilen som ble sett ved drapsåstedet da Einar Opsahl ble skutt på Bislett, ble i formiddag besluttet fengslet i to ny uker med brev- og besøksforbud.

27-åringen er ikke mistenkt for selve drapet, men siktet for falsk forklaring. Blant annet skal han ha fortalt i avhør at han kjørte fra drosjeholdeplassen ved Bislett stadion før skuddet falt. Mannens versjon av bevegelsene drapsnatta strider mot forklaringen til flere andre involverte.

- Han har forklart det han har forklart, og erkjenner ikke straffskyld. Vår klient anket fengslingskjennelsen på stedet, sier advokatfullmektig Heidi Juritzen ved advokatfirmaet Storrvik til Dagbladet.

Både 27-åringen og 29-åringen som ifølge politiet er drapsmannen, nekter nå å gå i nye avhør med drapsetterforskerne.

Retten vurderer drapssak Fram til nå har den påståtte drapsmannen formelt sittet fengslet på grunn av narko- og våpensaken mot ham, etter at politiet fant ti kilo hasj og en revolver gjemt bak sofaputer da politienheten Spesielle operasjoner (SO) stormet en leilighet på Schous plass natt til 21. juni. Seinere ble fire kilo hasj funnet i leiligheten til en norskserber fra samme miljø.

Nå mener imidlertid etterforskerne at de har sterke nok beviser mot 29-åringen i drapssaken til at han kan fengsles på det grunnlaget. I slutten av neste uke vil derfor Oslo tingrett for første gang ta stilling til om det er skjellig grunn til mistanke om at 29-åringen var skytteren på Bislett.

At han nå forholder seg helt taus, vil bli brukt mot ham.

- Det er en rettighet han har, som vi må forholde oss til, men det er også et argument for å fengsle ham. Så lenge han ikke vil forklare seg, bidrar han til at bevisforspillelsesfaren ikke kan elimineres, sier Schløsser Møller.

29-åringen hevder at han har alibi fordi han var på en nattklubb et annet sted i Oslo i det aktuelle tidsrommet. Politiet har imidlertid innhentet flere timer med overvåkningsvideo fra utestedet, uten at siktede dukker opp på opptakene.

- Jeg kan ikke gå inn på hva som er på aktuelle videoer, men politiet har ennå ikke funnet noe som svekker mistanken om at det var siktede som skjøt og drepte Opsahl. Han har avgitt forklaringer som er helt i strid med det øvrige bevisbildet i saken, sier politiadvokaten.