Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fluktbrud kan få fengsel

Amerikanske Jennifer Wilbanks fikk panikk foran bryllupet og simulerte sin egen bortføring. Nå kan hun havne i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Duluth (ANB-AP): Amerikanske Jennifer Wilbanks (32) fikk kalde føtter foran bryllupet sitt og simulerte sin egen bortføring for å komme unna ekteskapet.

Nå kan hun bli dømt for å ha anmeldt et lovbrudd som aldri fant sted.

Ett års fengsel

På det som skulle ha vært bryllupsdagen hennes hadde ikke Jennifer Wilbanks noen hvit kjole, men isteden et oransje håndkle over hodet for å forhindre at mediene tok bilde av henne. Istedenfor å bli ledet opp kirkegulvet av sin far ble hun ledet om bord i et politifly som fløy den bortkomne bruden hjem. Kvinnens kalde føtter kan ha fått henne i en juridisk het situasjon.

Søndag lovte politiet i Gwinneth County i USA å se nærmere på om hun kan straffes for sin oppførsel. Hun kan bli tiltalt for å ha anmeldt et lovbrudd som aldri fant sted. Strafferammen er opptil ett års fengsel for dette i USA.En talsmann for FBI sa lørdag at Wilbanks hadde tatt en plutselig beslutning om å flykte fra sitt forestående bryllup, og at hun ikke fattet at hundrevis av mennesker lette etter henne.

Ble etterlyst

Kvinnen ble etterlyst og amerikanske medier spekulerte i om hun kunne ha blitt drept. Sent fredag dukket 32-åringen opp igjen. Hun hadde klippet håret for ikke å bli gjenkjent. Etter at hun forsvant i forrige uke uten nøkler, lommebok eller diamantring ble flere enn 100 politifolk satt på saken og hundrevis av frivillige meldte seg på i leteaksjonen.

Hulket
Wilbanks ringte til politiet og sa hun var blitt kidnappet av en mann og en kvinne i 40-årene som kjørte en blå varebil. Mens hun hulket fortalte hun politiet at de hadde et skytevåpen. Det er denne falske historien som kan sende henne i fengsel.
(ANB-AP)

KAN FÅ FENGSEL: Jennifer Wilbanks (32) kan få fengsel for falsk anmeldelse. Her føres hun bort av politiet. Foto: Scanpix
KAN FÅ FENGSEL: Jennifer Wilbanks (32) kan få fengsel for falsk anmeldelse. Her føres hun bort av politiet. Foto: Scanpix Vis mer
FAKET: Jennifer Wilbanks (32) ringte hulkende politiet og sa hun var blitt kidnappet.
Hele Norges coronakart