Flukten fra slakteriet

Kua Molly B (600 kilo) rømte fra en sikker død på slakteriet i Great Falls.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter seks dramatiske timer på flukt fra politiet, måtte kua overgi seg, melder AP.

Nå må hun trolig belage seg på et langt liv bak gjerdene hjemme i delstaten Montana.

Jakten startet grytidlig torsdag morgen, da kua brøt seg ut av et gjerde på Mickeys slakteri. Slakterieier Del Morris sendte bikkja etter i håp om å snu den rundt, men kua var ikke til å stanse.

- Hun var ganske bestemt på å komme seg ut. Ingenting kunne stoppe henne, sier Morris til Great Falls Tribune.

Fire timer senere ble politiet oppringt om rømlingen. Da skapte kua trafikkproblemer i sentrum av Great Falls.

Den desperate kua unnslapp politifolkene, veterinærene, de slakteriansatte, journalistene, fotografene og de andre menneskene som kastet seg inn i jakten. Den løp inn og ut av trafikken, ble nær kjørt ned av en trailer og lurte politiet ved å kaste seg over jernbanen rett før et tog.

Ved 8th Avenue South så det ut til å være slutt på flukten, da kua ble fanget mellom en trailer og et gjerde, men den omringede kua brøt gjennom gjerdet og kastet seg ut i det iskalde vannet i Missouri-elven.

Mens hun svømte over til vestbredden av elven, sank hun lavere i vannet, som om hun gikk tom for krefter og var i ferd med å dras ned av undervannstrømmene. Men kua fikk fotfeste på en sandbank og kom seg i land. - Hun var heldig, sier politimannen Corey Reeves, som fulgte jakten fra politibilen på den andre siden av elven.

Bob druknet

Den mindre heldige oksen Bob skapte store overskrifter da han druknet i den samme elva i 2004.

På den andre siden av elva ventet en veterinæren Jennifer Evans med bedøvelsespiler. Kua fortsatte langs elvebredden og mot jernbanesporene. Der ble hun endelig fanget av et gjerde. Da skjøt veterinæren bedøvelsespilen. Det ga ingen effekt. Først to piler senere, var kua rolig nok til at slakteriarbeiderne klarte å lure henne inn i en bås som førte dyret opp på en trailer.

Molly B.

Etter flukten og den iskalde svømmeturen begynnte slakterieier Morris å kalle henne «Molly B.» etter «Den usynkelige Molly Brown» i Titanic.

- Jeg hadde politimenn som kom opp til meg og sa at de ikke orket å se på lenger fordi hun sank. De var overlykkelige da hun kom opp til sandbanken. Jeg har opplevd dette før, og har aldri opplevd maken til viljestyrke. Nå som hun har et navn, kommer hun avgjort til å få leve, sier slakterieieren.

Han sier at eieren av kua har sagt at den kan selges dersom noen gir mer enn de 1100 dollarene slakteverdien er satt til.

Dyrevenner fra hele USA har allerede startet innsamlingsaksjoner for Molly B.

PÅ RØMMEN: Her løper kua Molly B. fra Amy Lowe under den elleville jakten.