Flukten fra Tromsø

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag gikk Bjørge Stensbøl av som daglig leder for Tromsø-OL. I går fulgte Børre Lien, næringslivskoordinator og en svært viktig strateg, etter. Dermed fortsetter problemene for Tromsø 2018. I stedet for å være optimistisk offensive og fortelle Norges folk om visjoner og muligheter knyttet til et OL på Nordkalotten, må energien brukes til krisehåndtering av intern uro. Tromsø er helt avhengig av at Norges befolkning virkelig ønsker et OL. Helst skal vi være begeistret også. Foreløpig er det en stemning Tromsø-lederne må se langt etter. Meningsmålinger viser tvert imot at oppslutningen om Tromsøs OL-planer er i fritt fall.

I september skal regjeringen avgjøre om Tromsøs søknad skal få den nødvendige statsgarantien for å kaste seg ut i den internasjonale søkerkonkurransen. Statsråd Trond Giske har vært klokkeklar på at det ikke gis garantier til et OL folket ikke vil ha.

Den gjenværende toppledelsen i Tromsø 2018 har derfor dårlig tid til å finne nye sjefer som kan vekke OL-begeistringen hos den jevne nordmann i løpet av en kort sommer.