Corona:

«Flurona» bekreftet i USA

Et barn i den amerikanske storbyen Los Angeles skal ha blitt smittet av både corona og influensa samtidig, og er dermed det første kjente tilfellet av «flurona» i USA.

FØRSTE TILFELLE: Et testsenter i Los Angeles har registrert det første tilfellet med «flurona» i USA. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB.
FØRSTE TILFELLE: Et testsenter i Los Angeles har registrert det første tilfellet med «flurona» i USA. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB. Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Dagbladet kunne tidligere denne uka opplyse at Israel kunne rapportere om sin første «flurona»-pasient da en gravid kvinne ble innlagt på sykehus med milde symptomer.

«Flurona» har blitt begrepet på de som blir smittet av både influensa og corona samtidig.

Nå melder også Los Angeles om det første kjente tilfellet med flurona i USA.

Milde symptomer

Ifølge NBC Los Angeles skal et testsenter i storbyen ha oppdaget det første tilfellet med «flurona».

Tilfellet skal ha blitt oppdaget for fire dager siden da et barn testet positivt for begge infeksjonene. Barnet skal ha vært på familiebesøk i Mexico, opplyser daglig leder for «911 Covid testing», Steve Farzam, til NBCLA.

- Det er snakk om svært milde symptomer, nesten lett å blande med en bihulebetennelse, sier Farzam.

Helsetopper har advart mot muligheten om å bli smittet av begge virusene samtidig, og dermed oppfordret folk til å vaksinere seg mot begge deler, skriver NBCLA.

Oppfordrer til vaksinering

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad i Helsedirektoratet, opplyste til Dagbladet tidligere denne uka at det er fullt mulig å bli smittet av flere infeksjonssykdommer samtidig.

- Og det kan i verste fall øke sykdomsbelastninger for den enkelte, skrev han i en e-post.

Det skal ha vært en avgjørende grunn til at eldre i Norge er anbefalt å vaksinere seg mot både influensa og covid-19.

I Norge skal det ikke være noe statistikk over «flurona»-tilfeller, men Nakstad sier at det trolig har vært få - hvis noen, slike tilfeller i Norge så langt.

Dystre rekorder

Både corona og influensa kan føre til alvorlig sykdom og død, og har mange like symptomer som blant annet feber, hoste, rennende nese og sår hals.

Coronasmitten er stigende i USA med over 500 000 nye rapporterte tilfeller daglig. Med det står landet for en tredjedel av alle rapporterte coronatilfeller i verden, ifølge Reuters covid-19 tracker. Det er de høyeste smittetallene landet har sett i løpet av pandemien.

Onsdag 5. januar ble det satt ny smitterekord i Norge også, med nesten 8000 nye registrerte coronatilfeller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer