SNØSKRED OBSERVERT:  Et Sea King redningshelikopter i leting etter de fire savnede mennene i går kveld. Tirsdag er det observert snøskred i området. Foto: Inge Nordvik/NTB Scanpix.
SNØSKRED OBSERVERT: Et Sea King redningshelikopter i leting etter de fire savnede mennene i går kveld. Tirsdag er det observert snøskred i området. Foto: Inge Nordvik/NTB Scanpix.Vis mer

Fly fant snøskred der fire påsketurister er savnet

Svake signaler fanget opp i Sunndalsfjella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orion-flyet som søker etter de fire savnede mennene i Sunndalsfjella, har observert snøskred i området.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge opplyser klokka 12.40 at Orion-flyet har observert et snøskred i det aktuelle området, men at dette ennå ikke er verifisert av Sea King-helikopteret eller søkemannskapene.

I tillegg til observasjoner av skred, er det også plukket opp svake signaler i området, men det er ikke kjent hvor signalene stammer fra, skriver Adresseavisen.

— Det er sett et skred fra Frusalhals-området, og det er noe vi sjekker ut nå så langt vi klarer, sier innsatsleder Espen Bakk til avisa like før klokka 12.

Sea King-helikopteret lettet og startet søket i 11-tiden tirsdag formiddag.

Espen Bakk opplyser at helikopteret har gode forhold med tanke på søket. Samtidig er politihelikopteret ventet å være på stedet i 13-tiden.

Svake signaler — Vi har et Orion-fly som svever over området og prøver å fange inn signal. Så langt er det ingen sikre signaler, men vi har fått noen svake signaler fra Glennfjellet som vi undersøker hva er. Det er foreløpig udefinerbart, sier Bakk.

De fire savnede, fjellvante mennene i slutten av 20-årene og begynelsen av 30-årene var på fjelltur ved den 1.552 meter høye fjelltoppen Litjskjorta da de ble meldt savnet mandag ettermiddag.

Da hadde to andre fra gruppen tatt seg ned igjen, mens de fire skulle gå videre til Frusalhalsen.

Lavinehunder De fire savnede mennene skulle møte turkameratene på Brandstad på 200 meters høyde klokka 15 mandag ettermiddag, men dukket aldri opp.

Politiet ble varslet klokka 17. Mannskaper fra Romsdal Fjellredningsgruppe deltar i søket. Lavinehunder fra Norske redningshunder er også på vei. Mannskaper fra Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp har også sendt ressurser til området.

(NTB).