- Fly forbanna på Navarsete etter ny dødsulykke

-Statsråden skygger unna konfliktsaker, freser stortingsrepresentant fra Bamble. Skriver nytt spørsmål om Norges farligste vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) fra Telemark bor et par kilometer fra landets farligste veistrekning på E18 i Bamble.

I ettermiddag var han selv på ulykkesstedet der en person omkom i en frontkollisjon i søndagstrafikken på sommerens første store utfartshelg.

- Sist fredag var jeg først oppgitt og så fly forbanna da samferdselsminister Liv Signe Navarsete ikke møtte i Stortinget under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett. Hun måtte vite at det ville bli spørsmål til fagstatsråden om hvorfor regjeringen ikke bevilger en ekstra krone til trafikksikkerhet. Det har vært 50 prosent flere dødsulykker i trafikken første fem måneder i år enn samme periode i fjor, sier Hoksrud til Dagbladet.no.

- Konfliktsky

- Isteden velger hun å reise til Karmøy for å kaste glans over åpningen av en ny veistrekning. Samferdselsministeren har gitt inntrykk av gang på gang at hun er konfliktsky, sier stortingsrepresentanten. 

Søndag kveld sitter han hjemme og forbereder et skriftlig spørsmål til Navarsete, som han skal levere mandag. Da har han krav på å få et svar innen seks dager.

Tema: hvorfor ikke myndighetene gjør noen enkle tiltak de få kilometrene av E18 i Bamble med landets blodigste trafikkhistorikk.

44 utrykninger - hittil i år

NY DØDSULYKKE:  Søndagstrafikken krevde et nytt dødsoffer på landets blodigste veistrekning E18 gjennom Bamble i Telemark. En 70 år gammel kvinne omkom og seks andre trafikkanter ble skadd. Foto: TORBJØRN BERG.
NY DØDSULYKKE: Søndagstrafikken krevde et nytt dødsoffer på landets blodigste veistrekning E18 gjennom Bamble i Telemark. En 70 år gammel kvinne omkom og seks andre trafikkanter ble skadd. Foto: TORBJØRN BERG. Vis mer

I ettermiddag omkom en kvinne i en front til front-kollisjon. Hittil i år har ambulansetjenesten hatt 44 utrykninger til E18 gjennom Telemark - med overvekt på den tre-fire kilometer lange flaskehalsen i Bamble.

En fem års statistikk for hele landet som Vegdirektoratet utarbeidet for VG sist torsdag, blinker E18 mellom Larvik og Bamble seg ut som landets farligste. Antall drepte og skadde ligger 82 prosent høyere i sommermånedene enn gjennomsnittet for resten av månedene i året.

25 millioner pr. dødsoffer

Hoksruds forslag til en midlertidig løsning på de livsfarlige kilometrene, er midtrabatt de få kilometrene pluss sikring av fire til seks kryss på strekning.

Utbedring av kryssene til koste mellom 40 og 80 millioner kroner - midtrabatt mellom 10 og 20 millioner kroner inkludert nødvendig utvidelse av veibanen.

- Transportøkonomisk institutt (TØI) har beregnet at et dødsoffer i trafikken koster samfunnet mellom 25 og 28 millioner kroner i penger. Så kommer all lidelsen som ikke kan måles i penger. Nå plikter samferdselsministeren å komme opp med et svar om trafikksikkerhet før sommerferien, som er noe annet enn svada, sier en fortørnet Bård Hoksrud - medlem av transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Her finner du beregningen fra TØI - på side 12 i pdf-filen.

- Fly forbanna på Navarsete etter ny dødsulykke
MÅ SVARE: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete må svare innen seks dager på spørsmål fra stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) om regjeringens satsing på trafikksikkerhet.
KREVER SVAR OM TRAFIKKSIKKERHET: Mandag leverer stortingspresentant Bård Hoksrud (Frp)spørsmål til sammferdselsminister Liv Signe Navarsete for å få svar på det han vil vite om trafikksikkerhet. Fredag valgte samferdselsministeren en tur til Karmøy istedenfor Stortingets behandling av revidert najonalbudsjett, blant annet om satsing på trafikksikekrhet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer