Fly forbanna

LONDON (Dagbladet): Her kommer en gråtkvalt Diana Ross (55) ut fra politihuset på Heathrow flyplass i går ettermiddag. Ekskona til shippingmillionær Arne Næss jr. ble tidligere på dagen arrestert om bord i et luksuriøst Concorde-fly. Før avgang fiket superstjernen til en kvinnelig sikkerhetsvakt som ville ransake henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Stop! In the name of love»

Arrestasjonen skal ha foregått uten dramatikk, foran øynene på sjokkerte medpassasjerer.

- Det britiske politiet har oppført seg fantastisk.

Dette var den eneste kommentaren den amerikanske stjernen fikk presset fram til pressen før hun ble skysset ut til en ventende Mercedes limousin.

Veldig lei seg

Med inn i bilen var hennes personlige sekretær. Begge virket slitne og tydelige preget av å ha blitt utsatt for politiets nærgående spørsmål, og ikke minst å måtte opptre på en annen scene enn vanlig. Foran publikums øyne, representert ved pressen.

- Diana er veldig lei seg for det inntrufne, sier Joe Taggert, en av superstjernens muskuløse forretningsvenner i London. Før han ruser avsted i en grønn Range Rover.

Ingen kan si hvorfor Diana Ross slo seg vrang ved innsjekkingen til New York-flyet i går formiddag. Det gikk i går kveld mange rykter om hva som egentlig skjedde da superstjernen skulle sjekke inn for hjemreisen til USA.

Nyhetsbyrået Reuter skrev at Diana Ross eksploderte da en kvinnelig sikkerhetsansatt berørte brystene hennes under ransakingen. Reuter hevder videre at den rasende divaen da skal ha befølt sikkerhetsvaktens ene bryst. Det hele skal ha blitt etterfulgt av spørsmålet: «Hvordan liker du dette?». Deretter skal Ross ha stormet ut av VIP-rommet og sagt følgende til måpende journalister: «Jeg er rasende. Er dere klar over at de under kroppsvisitasjonen faktisk beføler brystene dine?» Så la hun til: «De ville aldri rørt en manns penis.»

En annen sikkerhetsvakt fortalte at Ross plutselig slo seg vrang og at hun ropte og skrek at kvinnen hadde tatt henne på brystet.

Associated Press melder at Diana Ross ble arrestert om bord i flyet like etter episoden.

Endelig tilbake i USA meddelte Ross' talsmann at episoden på Heathrow var «beklagelig» og at hun nå er svært sliten.

Slått i ansiktet

Ross ble stoppet i en rutinekontroll ved Londons hovedflyplass. En metalldetektor slo ut under innsjekkingen.

En kvinnelig sikkerhetsvakt ville foreta en kroppsvisitasjon av den feterte popsangerinnen. Dette nektet Diana Ross henne å gjøre.

Ifølge anonyme øyenvitner skal sikkerhetsvakten ha gjort flere forsøk på å utføre jobben sin før Ross tente på alle plugger og fiket til kvinnen i ansiktet.

Anmeldt

Diana Ross blir ikke nevnt ved navn i Scotland Yards offisielle kommentarer til arrestasjonen:

- Jeg kan bekrefte at en kvinne klokka 11.30 ble pågrepet på Heathrow flyplass. Hun var blitt anmeldt av en kvinnelig sikkerhetsvakt ved flyplassen. Politiet ved flyplassen ble tilkalt, og kvinnen ble arrestert om bord i et fly, sier politiets pressetalsmann til Dagbladet.

- Det eneste vi kan si er at hun nå er løslatt, var den offisielle kommentaren til pressen fra Heathrow politikammer.

Foreløpig er det ikke kommet fram opplysninger om funn av metallgjenstander i Diana Ross' moteklær. Heller ikke at noe var klistret til hennes spede kropp. Diana, med blåfarget hår, hadde på seg en svart, kort skinnjakke og åletrange svarte bukser da hun ble arrestert. Divaens sparsomme kolleksjon egnet seg ikke for å skjule store gjenstander.

Britisk presse spekulerer på om hun kanskje hadde med seg et lite håndvåpen, men dette er kun spekulasjoner. Politiet opplyser at Diana Ross fikk en muntlig advarsel etter dramaet. Hun rakk siste Concorde-avgang til New York klokka 20.00 i går kveld.

60 000 kroner

-Jeg har aldri vært på en politistasjon tidligere. Jeg var redd. Nå vil jeg hjem til barna mine i New York, sa Ross i går kveld.

Arrestasjonen av Diana Ross skjedde i luksusflyet Concorde. Denne slanke og vakre supersoniske stålfuglen, satt i lufttrafikk av flyselskapet British Airways i 1976, skulle til USA og New York.

Prisen for en slik overfart, som tar 3,5 timer, ligger på rundt 60000 kroner.

Den tidligere frontfiguren i Motown-jentebandet Supremes var tydelig preget av en lang dag på politistasjonen i går. Det lite hyggelige intermessoet endte med te og lunsj hos The Metropolitan Police - og ikke med champagne og kaviar på førsteklasse.

Superstjerna giftet seg med den norske mangemillionæren Arne Næss jr. i 1986.

Paret holdt sammen i tretten år før de ble skilt i våres.

SLO TIL: Superstjernen Diana Ross skal ha fiket til en sikkerhetsvakt som ville kroppsvisitere henne.