Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fly forbanna

170 norske passasjerer satt fast på Athen flyplass i over sju timer i dag. Flere var sultne og blakke, men det eneste stedet på flyplassen de kunne bruke kredittkort var i taxfree-butikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har gått tom for mat og drikke. Vi har ingen kontanter, og det er bare taxfreebutikken som tar kort. Der får du bare kjøpt øl og sprit, sier passasjer Johan Fredrik Dahl til Dagbladet.no.

Fortvilte og forbanna passasjerer hevdet også overfor Dagbladet.no at vingverten hadde vært borte i en lang stund. De reisende har krav på at en slik vert skal være tilstede for dem på flyplassen. Da passasjerene ringte til Ving og klaget på at det ikke var noen vert, fikk de svaret: Jo, det skal det være.

Informasjonskonsulent Andreas Askeland i Ving bekrefter at de har fått inn én klage på manglende informasjon og oppfølging fra en av passasjerene. Han mener at Ving har fulgt reglementet nå det gjelder forpleining, og stiller seg uforstående til at verten skulle mangle.

- Passasjerene har selv ansvar for egen forpleining, men ifølge vårt reglement skal våre reisende få mat ved forsinkelser på over fire timer. Passasjerene fikk lunsj rett etter at flyet skulle ha gått, sier Askeland.

Ifølge Askeland var det hele tiden representanter fra Ving tilstede. Han hevder at det sågar var to ekstra, som skulle hjem til Norge med det forsinka flyet.

- Det skal alltid være en representant fra Ving tilstede. Jeg kan ikke se noen grunn til at verten ikke skulle vært der i kveld, sier Askeland.

Det er 170 passasjerer som har sittet fast på Athens flyplass. Flere av disse er familier med små barn. 143 av passasjerene reiser med Ving. Grunnen til forsinkelsen var for sent innkommet fly.