Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fly forsøkt kapret og omdirigert til OL-byen

- Passasjer sa det var bombe ombord.

PÅ BAKKEN: Flyet fra Pegasus Airlines står her på flyplassen Sabiha Gökcen utenfor Istanbul. Spesialstyrker pågrep mannen mistenkt for å ville kapre det. Foto: NTB SCanpix / REUTERS / Ihlas News Agency
PÅ BAKKEN: Flyet fra Pegasus Airlines står her på flyplassen Sabiha Gökcen utenfor Istanbul. Spesialstyrker pågrep mannen mistenkt for å ville kapre det. Foto: NTB SCanpix / REUTERS / Ihlas News Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et passasjerfly med cirka 110 passasjerer ombord nødlandet i Tyrkia etter at en passasjer skal ha forsøkt å kapre flyet i ettermiddag, melder tyrkiske medier.

Ifølge CNN er det en ukrainsk passasjer som skal ha forlangt at flyet ble omdirigert til OL-byen Sotsji.

Ville til Sotsji Passasjeren skal ha sagt at det var ei bombe ombord i flyet, heter det i en melding.

- Mens flyet var i lufta skal en av passasjerene ha sagt sa at det var en bombe om bord, og bedt om at flyet ikke landet på Sabiha Gökcen i Tyrkia, men heller skulle lande i Sotsji, sier Habip Soluk ved Det tyrkiske transportdepartementet til CNNTurk.

Passasjeren skal ha hevdet bomba befant seg i lasterommet.

Den offisielle åpningseremonien for OL i vinterleker pågår nå. I forkant av OL i Sotsji har det vært et enormt fokus på terrorfaren knyttet til urolighet i og rundt Russland.

Sendte kapret-melding Snarere enn å rette seg etter anmodningen, sendte mannskapet ombord Boeing 737-800-maskinen et varsel om kapring. Tyrkias flyvåpen mottok denne, og sendte 20 minutter seinere opp to jagerfly av typen F16.

Jagerflyene avskjærte flyets rute og eskorterte det over Svartehavet. Det landet i kveld på flyplassen Sabiha Gökcen i Istanbul, hvor det  ble isolert i egen sone mens sikkerhetsstyrker rykket inn, melder det tyrkiske nyhetsbyrået TRT.

Spesialstyrker Tyrkiske spesialstyrker rykket inn og pågrep en ukrainsk statsborger mistenkt for å ha framsatt bombetrusselen. Han sitter nå i avhør, ifølge CNN.

Det er ikke kommet meldinger om skadde passasjerer.

Flyet skal ha fløyet en rute mellom Kharkhov i Ukraina og Istanbul.

Hele Norges coronakart