Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fly forsvant fra radaren - 155 personer savnet

Frykter det har styrtet i Amazonas, Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Til sammen 70 familiemedlemmer og venner er nå samlet i et lagerhus på flyplassen i Brasilia i påvente av å få vite hva som er skjedd de 155 savnede, melder Globo news agency.

Det brasilianske Gol-flyet med de 155 ombord forlot byen Manaus i Amazonas fredag ettermiddag lokal tid. Det var på vei til Rio de Janeiro, og skulle mellomlande i Brasilia, men ankom ikke til avtalt tid.

Flyet skulle ha landet i Brasilia klokka 18.10 fredag lokal tid.

Forsvant fra radar

I første omgang meldte brasilianske luftfartsmyndigheter at det savnede flyet kolliderte med et privat jetfly i lufta over Para-regionen, rundt 200 mil nord-øst for Rio de Janeiro, og at flyet deretter forsvant fra radaren.

I morgentimene i dag kommer kontrameldingen. Luftfarts-myndighetene er usikre på om forsvinningen skyldes kollisjon med jetflyet.

- I løpet av ettermiddagen var det en ulykke med et annet Legacy-fly, produsert av Embraer, opplyser luftfartsmyndighetene i en pressemelding lørdag morgen.

- Det er umulig å bekrefte at det er en relasjon mellom ulykken, som fikk kabinpersonalet til å gjennomføre en nødlanding i Cachimbo og forsvinningen av Gol-flyet, heter det i pressemeldingen.

SAVNET: Minst fem militærfly er nå satt inn i en stor leteaksjon for å finne flyet som forsvant fra radaren i natt. Foto: SCANPIX
SAVNET: Minst fem militærfly er nå satt inn i en stor leteaksjon for å finne flyet som forsvant fra radaren i natt. Foto: SCANPIX Vis mer

- Krasjet på en gård

Borgermesteren i en avsidesliggende by i delstaten Mato Grosso gikk rundt klokken 05.00 norsk tid  ut med at flyet hadde krasjet på en gård i landsbyen Peixoto de Azevedo. Opplysningene er foreløpig ikke blitt bekreftet fra offisielt hold.

- Ut fra vår informasjon falt flyet ned på gården Jarina. Sykehus i området er klare til å motta sårede, sa borgermester Valter Mioto til nyhetsbyrået Reuters.

Lavprisselskap

Celso Gick fra den brasilianske luftfartsmyndigheten Infraeno sier det savnede Gol flight 1907, en Boeing 737-800, hadde 149 passasjerer og et mannskap på seks om bord.

Det andre flyet som man antok var innblandet i krasjen, var et privat jetfly med plass til maks 16 personer. Et fly av denne typen fikk skader på vingene, men klarte å lande i Sør-Para.

Gol er Brasils nest største flyselskap, og har daglig mer enn 500 avganger i Brasil og landene rundt. Dette er den første alvorlige ulykken med lavpris-selskapet.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

image: Fly forsvant fra radaren - 155 personer savnet
PARA-REGIONEN: I dette området forsvant Gol-flyet fra radaren.
VENTER PÅ SVAR: Ved flyplassen i Brasilis venter venner og familie venter på å få vite hva som har hendt med de 155 personene som var med flyet som styrtet.