Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fly fra Oslo forsøkt kapret av mann med bombetrusler

Ble overmannet av kabinpersonalet. Fraktes snart til sykehus.

LANDET I ISTANBUL: Flyet med de 59 passasjerene landet i Istanbul i kveld. Foto: Murad Sezer/REUTERS
LANDET I ISTANBUL: Flyet med de 59 passasjerene landet i Istanbul i kveld. Foto: Murad Sezer/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Var du om bord flyet eller har informasjon om hva som skjedde? Ta kontakt med Dagbladet på +47 24 00 00 00.

(Dagbladet): En mann skal ha forsøkt å kapre et Boeing 737-800 fra Turkish Airlines med 59 personer om bord, på vei fra Oslo til Istanbul i Tyrkia i dag, melder Tv2, som siterer tyrkisk CNN.

Informasjonssjef Jo Kobro bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.

- Ifølge Turkish Airlines handlingsagent her på Gardemoen truet mannen med at han hadde en bombe. Det skal ha vært en udramatisk arrestasjon på bakken i Tyrkia, sier Kobro til Dagbladet.

- Truet med å sprenge seg - En person bakerst i flyet tok på seg en maske og truet med å sprenge flyet i lufta, forteller øyenvitnet Salim Tahar, til TV 2 Nyhetene.

Mannen skal ha hatt på seg et lue-liknende plagg og skreket på tyrkisk. I følge tyrkiske CNN forsøkte mannen deretter å gå i retning av flyets cockpit, mens flyet var i bulgarsk luftrom, femti minutter unna Istanbul.

Det er ulike meldinger om hvordan mannen ble tatt hånd om. Ifølge passasjer Jan Svendsen ble mannen slått ned av en nordmann etter at flyet landet.

Det tyrkiske tv-selskapet Trt melder at mannen ble fysisk overmannet av kabinpersonale om bord på flyet.

- Skal fraktes til sykehus - Mannen holdes nå av politiet, men er på vei til sykehuset der han skal gjennomgå en medisinsk utredning, sier en journalist i den tyrkiske avisa Hurriyet som følger saken, til Dagbladet.

Mannens psykiske tilstand er uviss og ifølge Hurriyet skal han derfor tas til et sykehus i Istanbul for å følges opp nærmere og gjennomgå en medisinsk utredning. Det er fremdeles usikkert om mannen hadde en bombe på seg eller ikke.

Flyet lettet fra Oslo 16:07 og skulle lande i 21-tiden lokal tid.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling