Fly-helt savnet i USA

Eventyreren Steve Fossett, som har fløyet alene jorda rundt i fly og ballong, er savnet etter en flytur over Nevadaørkenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den amerikanske eventyreren Steve Fossett er savnet etter en flytur over Nevadaørkenen.

Fossett tok av med et ettmotors fly fra en privat flystripe i Nevada mandag kveld. Han ble meldt savnet da han ikke kom tilbake som planlagt.

En leteaksjon etter den 63 år gamle eventyreren ble satt i gang i dag, sier en talsmann for luftfartsmyndighetene til AP.

Problemet er at Fossett ikke la igjen opplysninger om sin planlagte flyrute. Han hadde ikke fallskjerm, og hadde drivstoff for bare fire-fem timers flyging, sier en lokal pilot til CNN.

Fossett ble i 2002 den første personen i verden som fløy jorda rundt i ballong, og flere bragder fikk verdensomtale i 2005.

I juli 2005 gjentok han den første flyvningen over atlanteren i en eksakt kopi av det originale flyet.

Noen måneder tidligere ble han den første som fløy verden rundt uten stopp - helt alene.

Han har sat 115 verdensrekorder med ballonger, fly, glidefly, seilbåter og luftskip.

EVENTYRER: Steve Fossett har de siste årene skrevet seg inn en rekke steder i flyhistorien. Nå er han savnet etter en soloflytur over Nevada i går kveld. Foto: Scanpix
EVENTYRER: Steve Fossett har de siste årene skrevet seg inn en rekke steder i flyhistorien. Nå er han savnet etter en soloflytur over Nevada i går kveld. Foto: Scanpix Vis mer