Fly kjørte av rullebanen

Et Braathens-fly klarte ikke å holde seg på rullebanen under landing på Molde lufthavn like før klokken 21.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesehjulet endte utenfor rullebanen idet Fokker 50-flyet var i ferd med å stanse opp. Passasjerer og fly kom uskadd fra hendelsen.

Like etter klokken 21 var flyet i ferd med å bli tauet av rullebanen, slik at flystripa igjen kunne bli tatt i bruk.

Flykapteinen forklarer at det var tett snøvær og glatt rullebane.

- Det var en del krossvind på flyplassen, så det kan ha vært årsaken, sier regiondirektør Are Lien i Luftfartsverket i Møre og Romsdal til Dagbladet :på nettet.

Det kan også ha vært feil på flyet eller menneskelig svikt som forårsaket utforkjøringen. Like før Braathens-flyet landet et stort Boing-fly uten problemer.

Det skal ikke ha vært noen dramatikk under utforkjøringen.

- Passasjerene tok det hele med stor ro, sier informasjonskonsulent Ørjan Heradstveit i Braathens til Dagbladet :på nettet.

Flyet var så godt som stanset da nesehjulet forsvant utenfor asfalten. Passasjerene ble evakuert fra flyet etter kort tid og fraktet til terminalen. Der ble de tatt hånd om av Braathens-personale og fortalt hva som hadde skjedd.

Det var Norwegian Air Shuttle som flydde Fokker 50-maskinen for Braathens. Flyet med 44 passasjerer og en besetning på tre var på vei fra Trondheim til Kristiansund, men dårlig vær tvang dem direkte til Molde. Senere skulle flyet til Bergen.

Passasjerene som skulle til Kristiansund ble i løpet av tirsdagskveld fraktet med buss. De som skulle videre til Bergen ble innkvartert på hotell.

SKLED AV RULLEBANEN: Braathens-flyet måtte taues etter å ha kjørt av asfalten.