Fly krasjet i Peru

Passasjerflyet krasjet da det forsøkte å nødlande i jungelen i Peru tirsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Boeing 737-flyet fra selskapet TANS Peru styrtet i går kveld utenfor byen Pucallpa i Amazonas, 490 kilometer nordøst for hovedstaden Lima.

Det var til sammen 100 mennesker - 92 passasjerer og åtte besetningsmedlemmer - om bord på ulykkesflyet, som var på vei til byen Iquitos.

Minst 40 døde

Det ble først antatt at over 70 mennesker omkom i ulykken, men i morgentimene ble dødstallet justert ned til omtrent 40.

Nærmere 60 mennesker skal ha overlevd flystyrten, mange med store brudd- og brannskader, melder BBC.

Blant de omkomne er en ung gutt, melder nyhetsbyrået AP.

- Vi står utenfor kabinen og vi kan se en kropp. Det ser ut som en flyvertinne i uniform. Vi ser også en kvinne. Mange lik, fortalte en radiojournalist fra ulykkesstedet.

Skulle nødlande

Flyet styrtet etter at det foretok en mislykket nødlanding i et myrlendt område i jungelen, ni kilometer fra flyplassen i Pucallpa, klokka 21.30 norsk tid.

- Piloten kontaktet tårnet og meldte fra om at han ikke kunne lande grunnet sterk vind og tett regn, sier Norma Pasquel på flyplassen i Pucallpa til AP.

Flyet kretset deretter over flyplassen før det forsøkte å foreta en kontrollert nødlanding.


Ifølge vitneopplysninger og uttalelser fra flyselskapet landet flyet like ved en hovedvei gjennom området, noe som kan indikere at pilotene forsøkte å lande flyet på selve bilveien, melder AP.

Vanskelig redningsaksjon

Redningsmannskapet stoppet arbeidet på grunn av mørke og vanskelig terreng i natt, men gjenopptok redningsarbeidet ved daggry i dag.

Blant passasjerene på flyet var 11 amerikanere, én australier, én colombianer, én spanjol og to italienere.

Det utspant seg hjerteskjærende scener på flyplassene i Lima og i Iquitos da sjokkerte familiemedlemmer fikk melding om ulykken.

TANS Peru vil i dag fly pårørende inn til ulykkesstedet med et fly av samme type som styrtet.

Dårlig vær

Det er for tidlig å slå fast hva som forårsaket ulykken, men det meldes om svært dårlig vær i området.

- Det synes å være et resultat av været. Ti minutter før vi skulle lande i Pucallpa begynte flyet å riste voldsomt, sier den overlevende passasjeren Tomas Ruiz ifølge BBC.

En talsmann for TANS Peru la til at foreløpig informasjon pekte på kraftige sidevinder som en mulig ulykkesårsak.

REDDET: Minst 57 personer, inkludert to barn på ett og fire år, skal ha blitt reddet ut av flyvraket i Peru.
TOTALVRAK: Boeing 737-flyet som måtte nødlande i jungelen ble totalvraket.
VENTER: Slektninger av passasjerene på Boeing-flyet, som styrtet i Peru tirsdag kveld norsk tid, er samlet på Jorge Chavez-flyplassen i påvente av å høre fra sine kjære.
NØDLANDING: Et fly av denne typen, Boeing 737, fra selskapet TANS Peru krasjet i jungelen 490 kilometer nordøst for hovedstaden Lima. 100 personer befant seg i flyet, så mange som førti fryktes omkommet.