Fly krasjet inn i minibuss i Ghana

Ti personer ble drept momentant.

VRAKET: Boeing 727-flyet er sperret av på veien nær flyplassen i Accra. Foto: AP Photo/Christian Thompson/NTBScanpix
VRAKET: Boeing 727-flyet er sperret av på veien nær flyplassen i Accra. Foto: AP Photo/Christian Thompson/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et lastefly av typen Boeing 727 forsøkte å lande på den internasjonale flyplassen i Ghanas hovedstad da det gikk galt. Flyet styrtet inn i en minibus, som var full av mennesker, på en gate like ved flyplassen, ifølge nyhetsbyrået AP. Ulykken skjedde lørdag kveld lokal tid.

Alle de ti i minibussen ble drept i momentant, ifølge Billy Anaglate, talsmann for brannvesenet. De fire som var ombord i flyet overlevde, og ble kjørt til sykehuset for behandling.

Ut av rullebanen Vitner fortalte AP at flyet først gikk gjennom gjerdet som skilte veien fra flyplassen og traff minibussen som var på veien.

Lasteflyet kom fra Lagos i Nigeria.

- Flyet brøt sperringen og gikk ut i veien og traff kjøretøyet, og de som var i kjøretøyet ble drept, sier Anaglate til AP.

AP har forsøkt å kontakte Allied Air Cargo, som ifølge Anaglate eier flyet, både i London, Lagos og Port Harcourt, men de har ikke besvart henvendelser på telefon.

Etterforskes Ghanas visepresident, John Dramani Mahama, forteller at saken skal etterforskes.

- Jeg oppfordrer til at etterforskningen skal starte så fort som mulig. Jeg ønsker ikke at noen skal spekulere i årsaken til ulykken. Jeg kan forsikre folk om at situasjonen er under kontroll, sa Mahama på en pressekonferanse, ifølge BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer