- Fly Krekar hjem

Carl I. Hagen ut mot mullahen etter Dagbladets oppslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Fremskrittspartiets leder reagerte sterkt da han i dag fikk se Dagbladets førsteside, der mullah Krekar omtaler terrorlederen Osama bin Laden som et godt menneske.

- Osama bin Laden, Ayman Zawahiri (al-Qaidas nestleder) er blant mange gode mennesker, sier Krekar til Dagbladet.

Nå mener Frp-leder Carl I. Hagen at den omstridte mullahen må sendes ut av Norge umiddelbart.

Fundamentalist

- Helheten og holdningene som han står for, hvor han bekrefter at han står for det vi kaller fundamentalistisk islam. Han er en ivrig tilhenger av Osama bin Laden. Da er det naturlig at han kan sendes hjem igjen, sier Hagen til Dagbladet.no.

Mullah Krekar har også tidligere omtalt Osama bin Laden som juvelen i Islams krone, og i hans egen bok «Med egne ord» omtaler han et møte han hadde med terrorlederen i 1989. Også i rettsaken mullahen anla etter at Hagen omtalte ham som terrorist, skal Krekar ha nevnt Osama bin Laden.

- Han har snakket pent om bin Laden tidligere. I så måte er han en ærlig mann. At han får ytre seg, er helt greit. Men når han er utvist fra landet, er ingen grunn til at han skal oppholde seg her lenger, sier Hagen.

Ifølge partiformannen har Krekar ennå ikke betalt de 200.000 kronene han ble dømt til å betale i saksomkostninger etter rettsaken.

Avviser tortur

Norske myndigheter har bedt om en garanti for at Krekar ikke risikerer tortur eller dødstraff dersom han sendes til hjemlandet, men Hagen avviser at situasjonen i Irak er for farlig til å effektuere utvisningsvedtaket.

- Irakiske myndigheter har ført rettsak mot Saddam Hussein. Det er ingen grunn til at Krekar ikke skal få den samme behandlingen. Når USAs utenriksminister og Storbritannias statsminister har kunnet besøke Irak, bør det ikke være vanskeligere å ordne et fly som transporterer Krekar til Irak, sier Hagen.

SLETTER GJELDEN: Carl I. Hagen sier at mullah Krekar fremdeles skylder Frp 200.000 kroner. - Men vi skal med glede stryke gjelden om han reiser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer