Fly måtte nødlande etter røykutvikling

Full alarm på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flyplassledelsen på  Gardermoen slo full beredskapsalarm etter  at det ble meldt om røykutvikling i cockpit\'en til et fly som nettopp hadde tatt av for Aberdeen i Skottland ved 21-tiden.

Det var 32 personer inkludert et mannskap på tre om bord i ruteflyet - en tyskprodusert Dornier 328-maskin fra det skotske selskapet City Star Airlines. Maskinen skulle tatt av 20.20, men kom avgårde først 20.55

- Full beredskap er den alvorligste alarmen vi har på Gardermoen, og det er sjelden den blir tatt i bruk. Det innebærer blant annet tilkalling av ekstra sykebiler og brannmannskaper, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet.no.

Flyet gjorde vendereis, og en vellykket nødlanding ble gjennomført 21.25. Ingen personer er skadd, og situasjonen er avblåst, opplyser Kobro.

Det er foreløpig ikke kjent hvorfor det begynte å ryke i cockpit\'en til flyet fra City Star Airlines. Brann- og redningsmannskaper gjennomsøkte flyet uten at det var nødvendig med noen brannslokningstiltak.

Det var piloten i flyet som ba tårnet på Gardermoen om å sette i gang full beredskap, og driftssentralen alarmerte sykebiler og brannbiler utenfra flyplassområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer