Fly måtte nødlande etter røykutvikling

Full alarm på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flyplassledelsen på  Gardermoen slo full beredskapsalarm etter  at det ble meldt om røykutvikling i cockpit\'en til et fly som nettopp hadde tatt av for Aberdeen i Skottland ved 21-tiden.

Det var 32 personer inkludert et mannskap på tre om bord i ruteflyet - en tyskprodusert Dornier 328-maskin fra det skotske selskapet City Star Airlines. Maskinen skulle tatt av 20.20, men kom avgårde først 20.55

- Full beredskap er den alvorligste alarmen vi har på Gardermoen, og det er sjelden den blir tatt i bruk. Det innebærer blant annet tilkalling av ekstra sykebiler og brannmannskaper, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet.no.

Flyet gjorde vendereis, og en vellykket nødlanding ble gjennomført 21.25. Ingen personer er skadd, og situasjonen er avblåst, opplyser Kobro.

Det er foreløpig ikke kjent hvorfor det begynte å ryke i cockpit\'en til flyet fra City Star Airlines. Brann- og redningsmannskaper gjennomsøkte flyet uten at det var nødvendig med noen brannslokningstiltak.

Det var piloten i flyet som ba tårnet på Gardermoen om å sette i gang full beredskap, og driftssentralen alarmerte sykebiler og brannbiler utenfra flyplassområdet.

- Rundt ti minutter etter avgang la kabinbesetningen merke til at det var litt røyk i kabinen. Den kom tilsynelatende fra ventilasjonsanlegget. Piloten ble varlset og etter å ha fulg de nødvendige prosedyrene forsvant røyken. Deretter valgte besetningen å foreta en landing i Oslo som en sikkerhetsforanstaltning, sier kaptein for flyet, Allan Chalmers, til Dagbladet.no i en e-post.

 FULL ALARM:  Røykutvikling i cockpiten i denne Dornier 328-maskinen til skotske City Star Airlines utløste høyeste alarmberedskap og nødlanding på Gardermoen like før 21.30 i kveld. Foto: Hans Olav Nyborg/Hangar.no
FULL ALARM: Røykutvikling i cockpiten i denne Dornier 328-maskinen til skotske City Star Airlines utløste høyeste alarmberedskap og nødlanding på Gardermoen like før 21.30 i kveld. Foto: Hans Olav Nyborg/Hangar.no Vis mer