Fly måtte nødlande etter sete-krangel

Mann (48) nektet kvinne å legge flysetet bakover.

KRANGLET: En mann og en kvinne kranglet så heftig at et fly som skulle fra New York til Denven måtte lande i Chicago for å kaste av de to passasjerene. Foto: AP/NTB Scanpix.
KRANGLET: En mann og en kvinne kranglet så heftig at et fly som skulle fra New York til Denven måtte lande i Chicago for å kaste av de to passasjerene. Foto: AP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da den mannlige passasjeren satte en lås på setet til kvinnen som satt på seteraden foran han startet en heftig krangel med den kvinnelige medpassasjeren.

Krangelen begynte på United Airlines flight 1462 fordi en av passasjerene brukte noe som kalles «Knee Defender», en mekanisme som man fester til det nedfallbare spisebrettet på seteryggen slik at det blir umulig å legge setet bakover.

Nektet Passasjeren satt i et midterste og festet mekanismen på setet da han skulle bruke sin egen datamaskin under flyturen, ifølge en anonym politikilde. En av de kabinansatte ba mannen om å fjerne mekanismen, men han nektet å gjøre det, skriver The Guardian.

Det likte den jevnaldrede kvinnelige passasjeren så dårlig at hun reiste seg fra setet og kastet et glass vann rett i ansiktet på mannen.

Krangelen oppstod i et fly som skulle fra Newark til Denver, og begge passasjerene satt i økonomi pluss-klassen hvor det er adskillig bedre beinplass enn på økonomiklassen. Det var likevell ikke nok. 

Ble omdirigert - Etter at flybesetningen ikke klarte å roe ned de kranglevorne passasjerene, bestemte de seg for å omdirigere flyet til å lande på Chicagos O´Hare internasjonale flyplass, sier Ross Feinstein, pressetalsmann for amerikanske luftfartsmyndigheter.

På bakken ble de møtt av luftfartsmyndighetene og lokalt politi som raskt besluttet at det ikke var noen politisak. I utgangspunktet har de myndighet til å ilegge passasjene en bot på 25 000 dollar - rundt 150 000 norske kroner.

- Det er et «kunderelatert problem» som måtte løses mellom flyselskapet og flypassasjerene, sier Ross Feinstein.

Resultatet ble at flyet fra United Airlines satte kursen mot Denver i Colorado en time og 38 minutter forsinket. De to kranglevorne passasjerene fikk lov til å bli igjen i Chicago, og de ble ikke arrestert eller tiltalt på noe punkt av luftfartsmyndighetene eller lokalt politi.

Det finnes ikke noe generelt forbud mot «Knee Defender», men de fleste store flyselskapene i USA tillater ikke bruken av mekanismen. Det er ikke tillatt å bruke den på noen av United Airlines sine fly.