Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Fly måtte omdirigeres til Oslo

Frykter corona-smittet passasjer om bord.

GRADERMOEN: Et fly ble i kveld omdirigert til Oslo lufthavn Gardermoen som følge av en syk passasjer. Foto: NTB Scanpix
GRADERMOEN: Et fly ble i kveld omdirigert til Oslo lufthavn Gardermoen som følge av en syk passasjer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Et fly måtte i kveld omdirigeres til Gardermoen som følge av en akutt syk passasjer.

Kilder Dagbladet har snakket med forteller at det mistenkes at personen kan være smittet av coronaviruset.

Bekrefter landing

Kommunikasjonsrådgiver i Avinor, Nora Hoberg Prestaasen, bekrefter overfor Dagbladet at det har landet et fly på Gardermoen på grunn av et medisinsk tilfelle.

Hun vil ikke gå mer i detalj på hvor flyet kom fra eller egentlig var på vei, men etter det Dagbladet forstår, var flyet på vei fra Gran Canaria til Trondheim lufthavn Værnes.

Kilder forteller til Dagbladet at to personer i smittevernsutstyr kom om bord på flyet og at den syke, som var en eldre person, skal ha blitt gitt oksygen og et munnbind for deretter å bli ført ut av flyet.

Kommuneoverlege i Ullensaker, Lars Meyer Myklestad, bekrefter overfor Dagbladet at en person er hentet fra flyet og kjørt bort i ambulanse.

- Det som skjedde var at flyet måtte ta en «medical diversion», altså lande på en annen destinasjon fordi en passasjer var akutt syk. Det ble meldt fra til kommunelegen og AMK, som sendte en ambulanse. De tok med seg pasienten og gjorde en vurdering, sier Myklestad.

Usikkerhet rundt karantene

Kommuneoverlegen kan ikke fortelle hva slags vurderinger som ble gjort av den akutt syke personen.

- Hva skjer med de andre passasjerene på flyet nå?

- I dette tilfelle får alle passasjer en brosjyre. Der får de blant annet beskjed om at vedkommende vil bli testet for infeksjonssykdommer og at Folkehelseinstituttet (FHI) tar kontakt med passasjerene hvis det er behov for det. Så blir de blir fraktet til riktig destinasjon.

- Så det er ikke snakk om karantene for passasjerene?

- Nei.

Kilder forteller imidlertid til Dagbladet at passasjerene har fått beskjed om at de må rett i karantene når de ankommer Trondheim. Dette er også i tråd med de nye karantenereglene, ettersom flyet kommer fra et land utenfor Norden.

Hele Norges coronakart